Instalacja Mysi Remix wyłącza lapka

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
No skill
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Architektura: x86

Instalacja Mysi Remix wyłącza lapka

Post autor: No skill »

Po poprzednich przejściach z mbr i odratowaniu lapka przyszła kolej na kolejne eksperymenty.
Z czytelni pobrałem Xubuntu 11.04 Mysi Remix pl
Sprawdziłem sumy kontrolne - wszystko ok
Załadowałem pobrany plik do unetbootin-windows-568 wybierając opcje na dysk twardy (w lapku brak cd i usb).

Po restarcie wybrałem unetbootin i tam:
-za pierwszym razem install - coś się tam załadowało (nie zdążyłem przeczytać) i na czarnym ekranie pojawiały się linijki jakiegoś tekstu który przewijał się tak szybko że nie dało się tego odczytać no wiec hard reset
-za drugim razem wybrałem try without install - coś się tam załadowało (nie zdążyłem przeczytać) i lapek samoistnie się wyłączył
-za 3 razem znowu wybrałem try without install - coś się tam załadowało (nie zdążyłem przeczytać) i na czarnym ekranie pojawiały się linijki jakiegoś tekstu który przewijał się tak szybko że nie dało się tego odczytać tym razem czekałem żeby zobaczyć cy tak miało być ale lapek znowu sam się wyłączył.

Coś mi się wydaje że nie mam farta do linuxa :) Czy ktoś wie jak poprawnie zainstalować ten remix?

Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
luk1don
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: Instalacja Mysi Remix wyłącza lapka

Post autor: luk1don »

Xubuntu 11.04 trochę stara sprawa. Poszukaj w sieci obrazu iso Xubuntu 12.04, względnie 11.10 a j. polski łatwo doinstalujesz.

-- wtorek, 17 kwietnia 2012, 15:36 --

A i jeszcze bez usb i cd :-D Chcesz instalacji z dysku twardego z poziomu WindowsXP? Unetbootin z dysku instalacja nie każdego Linuksa pójdzie, trzeba próbować z różnymi opcjami w linii kernela.
No skill
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Instalacja Mysi Remix wyłącza lapka

Post autor: No skill »

Unetbootin z dysku instalacja nie każdego Linuksa pójdzie
Miałem nadzieje że tego nikt nie powie :(
Mając w domu net 1mb dzielony na kilka kompów pobieranie .iso bywa uciążliwe.

Możesz rozwinąć myśl
trzeba próbować z różnymi opcjami w linii kernela.
bo nie łapie o co kaman :)

Czy ktoś ewentualnie może polecić link do stabilnej wersji Xubuntu ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”