Nie dochodzą wiadomości z Kadu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Nie dochodzą wiadomości z Kadu
Witam
Mam dziwny problem, próbowałem do kogoś przez Kadu wysłać zdjęcie, a teraz nie dochodzą ode mnie do niego wiadomości. Uruchamiałem ponownie komputer i nic. Odinstalowałem Kadu, zainstalowałem ponownie - nadal nic. Kontakty i konto zostało.
Dlatego pytam, gdzie w systemie plików można usunąć jakieś śmieci po Kadu, by móc od nowa utworzyć profil. Gdy próbuję usunąć profil przez Kadu to się automatycznie wyłącza komunikator ;/
Mam dziwny problem, próbowałem do kogoś przez Kadu wysłać zdjęcie, a teraz nie dochodzą ode mnie do niego wiadomości. Uruchamiałem ponownie komputer i nic. Odinstalowałem Kadu, zainstalowałem ponownie - nadal nic. Kontakty i konto zostało.
Dlatego pytam, gdzie w systemie plików można usunąć jakieś śmieci po Kadu, by móc od nowa utworzyć profil. Gdy próbuję usunąć profil przez Kadu to się automatycznie wyłącza komunikator ;/
- Tomfoc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Nie dochodzą wiadomości z Kadu
Te "śmieci" po Kadu masz w swoim domowym katalogu. Jest tam folder ukryty o nazwie .kadu. Ta kropka przed kadu jest ważna - oznacza folder ukryty. Aby go zobaczyć odpal nautilusa i użyj skrótu klawiaturowego ctrl-H.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
Dzięki Tomfoc 
Wprawdzie przerzuciłem się już na Pidgin'a z nerwów do Kadu, ale dowiedziałem się czegoś nowego.

Wprawdzie przerzuciłem się już na Pidgin'a z nerwów do Kadu, ale dowiedziałem się czegoś nowego.
- Nettmanek
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
przede wszystkim upewnij się iż masz najnowszą wersję Kadu (http://www.kadu.im)
Lenovo G580-20150 | Intel Core i3 3120M | 8GB DD3 | Intel HD 4000 & Nvidia GF 710M | 1TB HDD | kubuntu 13.10 64bit