Mam problem z stroną facebook.com, działa cały internet prócz facebook'a. Sprawdzane na trzech różnych laptopach z linuksem i niestety nigdzie nie działa. Przy czym na windzie bez najmniejszych oporów. Na telefonie z androidem również wszystko ok.
Co dziwne na laptopach kolejno zainstalowane są różne dystrybucje:
Asus 1215B --- Linux Mint 12 [Ubuntu 11.10] KDE 4.7.4
Lenovo r60e --- Linux Mint 10 [Ubuntu 11.10] LXDE
Lenovo r61i --- Ubuntu 12.04 Unity --- Zorin OS 5.2 [Ubuntu 11.04] Gnome2
Testowałem zjawisko na różnych przeglądarkach, konkretnie: Chrome, Chromium, Firefox.
Jeśli już strona się załaduje to tylko do momentu logowania i zapisu urządzenia.
Parę razy wczytała się strona główna kiedy używałem Firefox'a nie zależnie od laptopa. Lecz przy kliknięciu w jakikolwiek odnośnik strona już nie odpowiada.
Internet w Netii 6mbit/s adsl2+ na łączach TP.
Każdym z komputerów łączy się przez router netii, nawet restarty routera nic nie dają.
W ustawieniach Network Menadżera, IPv4 aktualnie ustawione na (Automatycznie DHCP), przy czym zaznaczę że jeszcze 2 dni temu wszystko działało

Dzwoniłem do Netii kazali mi ustawić sztywne DNSy 8.8.8.8, ale to nie pomogło, później wprowadzałem DNSy Netii również bez skutku.
Po czym konsultant stwierdził, że to nie ich winna bo przecież "Usługa Internetu działa" jak ja uwielbiam ich wykręty...
Na mobilnym internecie od aero2 wszystko działa bez najmniejszych problemów