Witam,
męczę się i męczę i nie mogę zainstalować starej paczki. Zależy mi na 64 bitowym systemie, ale również bardzo zależy mi na tym programie: http://perlbox.sourceforge.net/pbtk/
A skąd Ci przyszło do głowy, że to jest "32 bitowy .deb"?
Przecież to jest paczka z bibliotekami w perlu, do zainstalowanie przez dpkg -i nazwa-paczki.deb
Update: "bezarchitekturowe" paczki poznasz po frazie "noarch" występującej przed rozszerzeniem .deb
dpkg: błąd przetwarzania perlbox-voice-0.09.noarch.deb (--install):
architektura pakietu (i386) nie zgadza się z architekturą systemu (amd64)
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
perlbox-voice-0.09.noarch.deb
Jakieś pomysły? Naprawdę mi zależy na uruchomieniu tego, chyba że polecicie coś innego do interpretacji głosu na komendy...
Dziwne, że u Ciebie się nie instaluje, bo u mnie paczka zainstalowała się bez niczego, a system mam 64 bit.
Może spróbuj zainstalować najpierw ia32-libs-multiarch i ia32-libs
LOL, zagapiłem się - miałem wersję 11.04, po aktualizacji do 11.10 udało się zainstalować.
Jednak pojawiły się inne problemy - 11.10 nie miał już możliwości instalacji sphinx2-bin z repozytorium, więc trzeba było to wykonać ręcznie.
Potem pojawiły się problemy z tym że perlbox korzysta z OSS, to udało się ominąć. Jednak sphinx2-bin nadal nie chcę działać - jeszcze inne błędy.
Daruję sobie tego Perlboxa i napisze coś sam na szybko przy pomocy sphinx4.
Dla potomnych: nie zajmujcie się już nigdy tym programem - projekt umarł, kiedy wszystko inne poszło do przodu!
Dzięki za pomoc.