Wiem, że równolegle jest prowadzony podobny topic, jednak mój problem jest inny i dotyczy wersji Ubuntu 11.04.
Jestem w tym absolutnie zielony, wczoraj po raz pierwszy wgrałem i widzę na oczy Linuxa.
Mój sprzęt to netbook - ASUS EEE PC 1215B, C-60, 4GB RAM, karta graficzna to Radeon 6290.
Po zainstalowaniu systemu na netbooku w prawym dolnym rogu wyświetlała mi się informacja "AMD - Hardware unsupported", wyczytałem gdzieś, że należy wgrać jakieś tam sterowniki ze strony AMD pod Linuxa, pobrałem więc pakiet .run i zainstalowałem przez terminal z poleceniem --force, ponieważ podczas próby instalacji pokazało mi, że sterowniki są już zainstalowane, a że nie wiedziałem jak je odinstalować, zdecydowałem się na zastąpienie istniejących poprzez dopisanie --force. Wcześniej jeszcze wyszukałem na liście programów czegoś z "AMD" w nazwie i skasowałem, najprawdopodobniej usunąłem fglrx. Mam teraz taki problem, że przy odpalaniu Ubuntu jest tylko tryb tekstowy, każe się logować i mogę wpisywać tylko polecenia. Po wpisaniu "sudo startx" otrzymuję następujące błędy w logach:
Kod: Zaznacz cały
(EE) Failed to load module "fglrx" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.