płyta glówna m4a88td-v evo/usb3 - zwieszka poczas startu systemu

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
qpeace1
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

płyta glówna m4a88td-v evo/usb3 - zwieszka poczas startu systemu

Post autor: qpeace1 »

Podczas startu systemu z LiveCD, jak również z HDD jest zwieszka podczas uruchamiania systemu, ale co dziwne czasem da się uruchomić, wtedy nawet udało mi się zainstalować system na HDD, ale po ponownym uruchomieniu systemu znowu zwieszka.

Przypuszczam, że chodzi o kartę graficzną zintegrowaną z płytą glówną, karta graf jest na chipsecie ze stajni ATI:
ATI Radeon™ HD 4250 GPU

Mam płytę główną m4a88td-v evo/usb3,

z HDD nie wystartowała nawet w trybie podstawowej grafiki,

CO DZIWNE, to na płycie standardowo działa EXPRESS GATE będącym zubożałą dystrybucją Linuxa przygotowaną przez ASUSA dla jego sprzetu, a inne dystrybucje nie działają, jak: Fedora, OpenSuSe, Mint, Ubuntu - wszystko NIE działa ;-((
Awatar użytkownika
gitarzystaa
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: płyta glówna m4a88td-v evo/usb3 - zwieszka poczas startu systemu

Post autor: gitarzystaa »

Ja bym oddał to na gwarancję jeśli jeszcze taką posiadasz :) A konkretniej otwórz obudowę i spójrz czy czasem jakiś kondensator nie upchnie :)

Jeśli jeszcze masz możliwość podłącz jaką kartę na PCI-E i wyłącz zintegrowaną w biosie.

Pozdrawiam
Xubuntu 14.04 @ Lenovo Thinkpad X200 | Lenovo Thinkpad R60e | Lenovo Thinkpad R61i | Zotac Zbox ID83
Slitaz 4.0 @ IBM Thinkpad 600
Android 4.2.1 @ Lenovo A820
Android 4.4.2 @ Dell Venue 7 3730

registered linux user #554160
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”