usuwanie/edycja ikon z apletu powiadamiania

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
jeesoozzz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

usuwanie/edycja ikon z apletu powiadamiania

Post autor: jeesoozzz »

Zainstalowałem niedawno Ubuntu 11.04, wszystko już zaktualizowane. Mam jednak kilka problemów z konfiguracją. Jestem nowym użytkownikiem linuxa więc proszę o wyrozumiałość. Nie wiem jak usuwać trwale ikonki z apletu powiadomień. Używam GNOME (bez efektów). Konkretnie zależy mi na usunięciu ikony pogodynki i koperty. Chciałbym również dowiedzieć się czy można i jeśli tak to w jaki sposób zmienić program do odtwarzania muzyki, tak żeby pojawił się w w.w. aplecie zamiast Banshee.
Jeśli już ktoś zechce mi pomóc to miło by było gdyby nie napisał samych suchych komend ale również wyjaśnienie co i dlaczego.

-- 5 cze 2012, o 20:23 --

Poradziłem sobie, połowicznie. Pogodynkę udało mi się usunąć wyrzucając pakiety z nią związane. Nie wiem jak zabrać się za kopertę. Sposób, który znalazłem nie działał.
Awatar użytkownika
szukacz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: usuwanie/edycja ikon z apletu powiadamiania

Post autor: szukacz »

Hej!

w celu usunięcia koperty zobacz czy ta komenda pomoże:

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get purge indicator-me indicator-messages gwibber && sudo apt-get autoremove
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”