Emachine E730G Potrzebna pomoc.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
Emachine E730G Potrzebna pomoc.
Witam. Mam laptopa eMachine E730G ma on jeden dysk 250 gb ( ukryta partycja recowery, i ukryta partycja office starter) jest na nim zainstalowany win 7 home. Chce pozostać przy windowsie 7 z takiego powodu że moja żona tylko w windowsie potrafi cokolwiek robić. Ja natomiast chce zacząć używać linuksa, posiadam płytke z ubuntu-12.04-desktop-i386. Chciał bym żeby mi ktoś wytłumaczył jak poprawnie zainstalować tego linuksa zeby nie było problemu ze jak go zainstaluje to windows nie bedzie działał lub że nie bedzie aktywna partycja recowery. Jak ktoś może to proszę o wyjaśnienie krok po kroku takiej instalacji. Z góry dziekuję i czekam na odpowiedz. Pozdrawiam
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
Re: Emachine E730G Potrzebna pomoc.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Emachine E730G Potrzebna pomoc.
Filozofii nie trzeba: http://www.youtube.com/watch?v=6UjeuH86d-Y
Jedyne co musisz wiedzieć, że Twój dysk to np. nie C:\, tylko np. sda1. Wymysły typu dyski C:, D:, F:, E: itd, to wyłącznie wymysł Windows. Ale jak zapamiętasz taki trik, że np. dysk C to tyle i tyle GB, a np. D XY GB, to sobie poradzisz
Tak informacyjnie, abyś nie skasował sobie Windows (choć wielka stara by to nie była )
Jak nie jesteś pewien Linuksa, to zainstaluj sobie na maszynie wirtualnej.
Jedyne co musisz wiedzieć, że Twój dysk to np. nie C:\, tylko np. sda1. Wymysły typu dyski C:, D:, F:, E: itd, to wyłącznie wymysł Windows. Ale jak zapamiętasz taki trik, że np. dysk C to tyle i tyle GB, a np. D XY GB, to sobie poradzisz