Chromium i aktualna wersja
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Chromium i aktualna wersja
Czy może mi ktoś podać link gdzie będą zamieszczane informację jaka jest aktualna wersja Chromium, bo szperam po necie i nigdzie nie widzę nr wersji.
Do repo mam dodane info do przeglądarce, a moja wersja obecna po updacie wszystkiego to 18.0.1025.168. Z tego co wiem Chrome już jest w wersji 20 i nie wiem mój Chromium jest aktualny.
Do repo mam dodane info do przeglądarce, a moja wersja obecna po updacie wszystkiego to 18.0.1025.168. Z tego co wiem Chrome już jest w wersji 20 i nie wiem mój Chromium jest aktualny.
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Chromium i aktualna wersja
Chrome dzieli się na beta (obecnie 20.0.*), stable (19.0) i unstable (21.*). Chromium ze standardowych repozytoriów jest dostępny w jednej wersji stable (18.0.1*). Po co Ci nowsza, niestabilna wersja, lubisz jak sypią się błędy? Przecież w obsłudze i fukcjonalności z poziomu użytkownika niczym się nie różnią, w wersji stable jest już akceleracja 3D i NaCl.
-
- Sędziwy Jeż
Pewnie, że interesuje mnie tylko wersja Stable. Ale skąd wziełeś informację, że obecna wersja stable to 18.0.1? Bo do Chrome znalazłem stronę, gdzie mam na bieżąco informację o nowych wersjach, nawet najmniejszych
.

- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
Sprawdziłem w Synapticu pakiet z repozytorium Google, ta-da.. http://www.ubuntu-pomoc.org/repozytoria ... -pangolin/Domino_2 pisze:Pewnie, że interesuje mnie tylko wersja Stable. Ale skąd wziełeś informację, że obecna wersja stable to 18.0.1? Bo do Chrome znalazłem stronę, gdzie mam na bieżąco informację o nowych wersjach, nawet najmniejszych.
-
- Sędziwy Jeż
Tak jak już napisałem, te repo mam u siebie wpisane, jednak chodzi mi o to, że nie wiem jak sprawdzić czy moja wersja zainstalowana pokrywa się z tym co aktualnie jest dostępne. Czy mam po prostu wierzyć czy mogę gdzieś sobie porównać?
- luk1don
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86
Ja używam na pingwinie Chrome unstable i z doświadczenia powiem, że jest on stabilniejszy niż wszystkie Chromium sromium :-
i możesz go zainstalować zamiast Chromium.
i możesz go zainstalować zamiast Chromium.