[solved] Przesuwanie ikon minimalizuj/maksymalizuj/zamknij

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
blade-mrn
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

[solved] Przesuwanie ikon minimalizuj/maksymalizuj/zamknij

Post autor: blade-mrn »

Witam,
Niedawno zainstalowałem Ubuntu 12.04 z Unity. Generalnie da się do tych rewolucyjnych zmian przywyknąć ale jedna rzecz mi przeszkadza a nie mogę znaleźć rozwiązania. Chodzi o wspomniane w temacie przyciski okien mianowicie gdy okno mam z maksymalizowane te przyciski znajdują się na globalnym menu po lewej stronie natomiast gdy okno nie jest rozciągnięte na cały pulpit znajdują się po prawej stronie. W jaki sposób można je ustawić tak aby zawsze znajdowały się po lewej stronie?

Próbowałem wykorzystać w tym celu Unsettlings ale gdy próbuję zastosować zmiany program się wysypuje i nic się nie zmienia.
Próbowałem również zrobić to "ręcznie" za pomocą gconf-editor w /apps/metacity/general/button_layout mam wpisane maximize,minimize,close: a ikony nadal mam po prawej stronie.
W Ubuntu Tweek ustawione je mam na lewą stronę ale również nic to nie dało.
Co robię źle?
Pozdrawiam blade-mrn

-- 09 lip 2012 19:45 --

Wybaczcie spam. Temat już nie aktualny. Pomogło przeładowanie stylów obramowania. W związku z tym jeszcze raz przepraszam a temat można zamknąć lub skasować.

//bear7: Taka informacja może się komuś przydać, zatem spamem bym tego nie nazwał. Wątek zostawimy, tylko [SOLVED] dodamy.
Awatar użytkownika
kozak
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Re: [solved] Przesuwanie ikon minimalizuj/maksymalizuj/zamknij

Post autor: kozak »

Pomogło przeładowanie stylów obramowania.
A co to jest i jak się to robi?
blade-mrn
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: [solved] Przesuwanie ikon minimalizuj/maksymalizuj/zamknij

Post autor: blade-mrn »

Przez przeładowanie stylów obramowania miałem na myśli zmianę stylu na inny, zastosowanie zmian a potem powrót do właściwego i ponowne zastosowanie zmian. Oczywiście uprzednio zmieniłem położenie w/w przycisków na lewą stronę ale z racji faktu iż próbowałem trzech sposobów (wspomnianych w pierwszym poście) jednocześnie nie jestem w stanie stwierdzić który jest właściwy. Wiem jedynie, że po "przeładowaniu stylu" zmiany się dokonały i przyciski mam po lewej stronie okna.

Pozdrawiam blade-mrn
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”