Hitman 2 - brak dźwięku :-x

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
Grajcek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Hitman 2 - brak dźwięku :-x

Post autor: Grajcek »

Mam Minta Lise i postanowiłem zainstalować sobie grę Hitman 2 ale jest pewien zonk nie ma dźwięku wszystko ładnie itp ale brak dźwieku w zakładce dźwięk w WINE nie mam tego ustawienia ALSA -->> http://www.tipsfor.us/wp-content/upload ... n-alsa.png a te pod spodem co jest czyli directsound jest itp próbowałem tez odpalic na funkcji emulowanej w hardware acceleration ale nic to nie daje jakieś pomysły ? Mój komp spełnia wymogi gry :) .

Pozdro

//bear7: Rozmiar grafiki niezgodny z REGULAMINEM FORUM: w takich wypadkach stosuj znaczniki URL zamiast znaczników IMG.
Awatar użytkownika
fervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Re: Hitman 2 - brak dźwięku :-x

Post autor: fervi »

Masz tak stare Wine, że Mojżesz na nim pracował

Zaktualizuj do nowszej wersji, która de facto chyba obsługuje PulseAudio

Fervi
Awatar użytkownika
Grajcek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Nie jest aż tak stare bo 1.3 wersja a w poprzednich wersjach była ta funckja a w tej wersji nima :/ Mi się zdaję że nie ma może sterów pod mój dźwięk w środowisku lxde w mincie :-x zainstalowałem taki pakiet : xfce4-mixer i go uruchomiłem a tak pozatym wykrywa mi kartę tylko nie wiem czemu nic nie ma w WINE :roll: Kilka screenów :

http://zapodaj.net/d2eeb5f3fe324.jpg.html
http://zapodaj.net/2644695bc1575.jpg.html
Awatar użytkownika
fervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: fervi »

Nie tak stare, bo 1.3, a teraz masz 1.5.10, kilka numerków

Jeśli dźwięk jest w Linuksie, to w Wine powinien być, sprawdź czy coś ci w konsoli nie wyświetla, bo to może być pomocne (no i zwiększ moc dźwigni + aktywuj wszystkie)

Fervi
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Post autor: Shimmy »

Czy to jest 1.3 czy 1.5.10 to nie znaczenia. Uruchom winecfg w konsoli, przedź do zakładki dźwięku, wciśnij testuj dźwięk i przeklej nam tutaj co wypluło w konsoli ;) Spróbuj pozamieniać też Alsę na OSS, raz coś mi świta, że to komuś pomogło.
Awatar użytkownika
Grajcek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Shimmy pisze:Czy to jest 1.3 czy 1.5.10 to nie znaczenia. Uruchom winecfg w konsoli, przedź do zakładki dźwięku, wciśnij testuj dźwięk i przeklej nam tutaj co wypluło w konsoli ;) Spróbuj pozamieniać też Alsę na OSS, raz coś mi świta, że to komuś pomogło.
No niestety nimogę bo jak odpalam coś to konsola się krztusi i jakieś dziwne błędy nadaje i tak w kółko to wszystko lata :-x
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Platyna na Wine 1.4 - może sprawdź na tej wersji. Podobno wszystko bangla, ale bywa różnie: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=1848

ps: ja jakiś rok, może wcześniej, a już za 2 lata stracisz nerwy na odpalanie gier pod Wine ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”