Program umożliwiający otworzenie dokumentów Pages pod Ubuntu

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
VictorX
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Program umożliwiający otworzenie dokumentów Pages pod Ubuntu

Post autor: VictorX »

Cześć!

Na początku chciałbym się przywitać :) To mój pierwszy post na tym forum, chociaż nie pierwsza próba z Linuxem. Do tej pory jednak radziłem sobie za pomocą poradników znalezionych w sieci. Dziś potrzebuję jednak, bardziej indywidualnej pomocy. Mam nadzieję, że taką tutaj znajdę.

Jestem na co dzień użytkownikiem OSX Mountain Lion. Chwila wolnego czasu i wolny laptop przekonały mnie jednak, żeby po raz kolejny przetestować Ubuntu. I tak się stało. Ogólnie jest całkiem nieźle, nadszedł jednak ten czas poszukiwania oprogramowania. I tutaj zaczynają się schody - otóż potrzebuję, jakiegoś sposobu żeby móc otwierać dokumenty zapisane w programie Pages pod Ubuntu.

Czy jest do tego jakiś program? Przydałaby się opcja edycji, ale w ostateczności sam podgląd nawet by wystarczył.
Jeśli nie to czy istnieje jakiś sposób, żeby uruchomić Makowego Pagesa pod Linuxem?

Z góry wielkie dzięki za pomoc!
iMac 27″ (2011), Intel Core i5, ATI Radeon HD 6970 z 1GB GDDR5, 16GB RAM, OSX Mountain Lion
HP Pavilion DV6880ew, Intel Core 2 Duo, nVidia GF8400 256MB, 4GB RAM, Ubuntu 12.04
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Program umożliwiający otworzenie dokumentów Pages pod Ubuntu

Post autor: bear7 »

VictorX pisze:Przydałaby się opcja edycji,
Z tym będzie ciężko, ale...
VictorX pisze:w ostateczności sam podgląd nawet by wystarczył.
z tym już jest trochę lepiej. Rozpakuj plik *.pages. W środku znajdziesz folder co się zwie QuickLook a w jego wnętrzu plik Preview.pdf.
VictorX pisze: Jeśli nie to czy istnieje jakiś sposób, żeby uruchomić Makowego Pagesa pod Linuxem?
Chyba takiej opcji nie ma.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
gar-dziel
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: ARM

Re: Program umożliwiający otworzenie dokumentów Pages pod Ubuntu

Post autor: gar-dziel »

Nie ma takie sposobu aby uruchomić Makowego Pagesa pod Linuxem. A szkoda :(
http://kanbantool.com