Witam,
Proszę o pomoc ponieważ mimo przewertowania licznych poradników w internecie nie mogę sobie poradzić z problemem jaki napotkałem.
Posiadam jedną maszynę z LUBUNTU 12.04, przez nią łączę się z internetem za pomocą Play Online modem E156G (połączenie działa bez problemu), na tej samej maszynie mam kartę WIFI, którą ustawiam w tryb ad-hoc...Problem polega na tym, że gdy łączę się z siecią WIFI to komputer zamiast nadal wykorzystywać połączenie Play Online do łączenia się z internetem, korzysta zupełnie bez sensu z WIFI w efekcie nie mam internetu mimo sprawnego połączenia przez modem Playa. Kiedyś dzieliłem neostrade za pomocą ubuntu ale z takim dziwnym problemem się nie spotkałem. Oczywiście po rozłączeniu połączenia z WIFI internet znów działa...Proszę o pomoc.
Dziele łącza internetowego - WIFI + Play Online
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
Re: Dziele łącza internetowego - WIFI + Play Online
We właściwościach połączenia WiFi w ipv4 powinna być wybrana z listy opcja "dzielenie z innymi komputerami" lub ponownie ( nie pamiętam jak się to nazywało, ale znajdziesz ). Prawdopodobnie masz teraz "automatycznie DHCP". W ipv6 zrób "ignoruj".
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64