Przesterowany dźwięk przy użyciu korektora dźwięku.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Przesterowany dźwięk przy użyciu korektora dźwięku.
Witam wszystkich forumowiczów, jako że jestem tu pierwszy raz, jak i nie wiem za bardzo jakiej kategorii są moje problemy proszę o wyrozumiałość. Od ponad pół roku borykam się z pewnym problemem do którego nie znalazłem solucji, jest to Equalizer, czy to Pulse czy to Rhytmbox, czy to Creative X-Fi czy integra Realteka, problem jest ten sam, dźwięk jest przesterowany i podbity jak by był włączony jakiś gain, wypróbowałem kilka dystrybucji Linuxa, kilka wersji sterowników, i nic ... Zainstalowałem natomiast pavucontrol, dźwięk jest na 100%, znaczy ta kreseczka która odpowiada za Equalizer, co ciekawe, jeżeli zmniejszę głośność np. Rhytmboxa lub jakiegoś pliku na internecie na ok 15~25% to gra dobrze, alsamixer też nic nie pomaga.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 12:29 przez Emcet, łącznie zmieniany 1 raz.
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Re: Przesterowany dźwięk, problem z zapisem ustawień grafiki.
Na Forum panuje zasada:
jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomości
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomości
A kiedy już zdecydujesz się, o co chcesz pytać w tym wątku:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post