wyglad okien

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
woola
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME

wyglad okien

Post autor: woola »

witam mam do was prosbe nie mam pojecia gdzie w srodowisku graficznym mam zmienic motywy ekranu? chodzi mi o wyglad okien. chce miec przycisk X (zamykajacy okno) z prawej strony a nie lewej. we wczesniejszych wersjach bylo to wszystko w system/preferencje/wyglad . teraz tego nie widze POMOZCIE

z gory dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
andres88pl
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 13.04
Architektura: x86_64

Re: wyglad okien

Post autor: andres88pl »

Zainstaluj sobie Ubuntu Tweak i tam masz pozycje okna tam znajdziesz to czego szukasz. Pozdrawiam
Keretsoh
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Post autor: Keretsoh »

Zainstaluj i uruchom gconf-editor (jest chyba w domyślnym repo), wejdź w apps/metacity/general, znajdź 'button_layout' i tam możesz łatwo ustawić kolejność przycisków i ich pozycję. Jeśli chcesz je mieć po prawej stronie, ustaw dwukropek przed resztą wartości (z końca musisz go usunąć!).
woola
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: woola »

Keretsoh pisze:Zainstaluj i uruchom gconf-editor (jest chyba w domyślnym repo), wejdź w apps/metacity/general, znajdź 'button_layout' i tam możesz łatwo ustawić kolejność przycisków i ich pozycję. Jeśli chcesz je mieć po prawej stronie, ustaw dwukropek przed resztą wartości (z końca musisz go usunąć!).
dziekuje pomoglo
Awatar użytkownika
Tomfoc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 22.04

Post autor: Tomfoc »

Ubuntu-tweak ma spore możliwości. Jeżeli jeszcze go nie masz, to dodaj sobie repozytorium i zainstaluj tymi komendami w terminalu:
sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak
Awatar użytkownika
brezniew
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox

Post autor: brezniew »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”