Jak ominąć błąd by wszystkie pakiety były poprawnie zainstalowane, za pomoc serdecznie dziękuje. Proszę o jak najbanalniejsze tłumaczenie bo to mój pierwszy kontakt z linuxemData files for some packages could not be downloaded
The following packages requested additional data downloads after package installation, but the data could not be downloaded or could not be processed.
ttf-mscorefonts-installer
This is a permanent failure that leaves these packages unusable on your system. You may need to fix your Internet connection, then remove and reinstall the packages to fix this problem.
Błąd podczas próby zainstalowania pakietów za pośrednictwem ubumatic
Błąd podczas próby zainstalowania pakietów za pośrednictwem ubumatic
Witam, próbowałem zainstalować pakiety za pośrednictwem ubumatic'a, pobrałem skrypt z strony linuxone.pl/ubumatic przeszedłem przez etap wyboru opcji i pojawił się problem. Podczas próby jego rozwiązania przez ubumatic wyświetlił sie następujący komunikat:
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
Re: Błąd podczas próby zainstalowania pakietów za pośrednictwem ubumatic
Spróbuj zainstalować w konsoli:
Jak będą błędy to wklej na forum (w tagach Code).
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get update
sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer
Re: Błąd podczas próby zainstalowania pakietów za pośrednictwem ubumatic
brezniew, dzięki wielkie. Teraz jest wszystko w porządku, nie chce robić bałaganu zakładając kolejny temat ale jak zainstalować przez konsole eclipse dla C++, wraz z konfiguracją. Bo jaj ja to instalowałem to w ogóle nie kolorowało mi składni, mimo zadeklarowania bibliotek debugger wskazywał na błąd przy poprawnej składni. Zupełnie tak jakby nie było podstawowych bibliotek.