Dragon Age II PL PlayOnLinux - niekończący się proces instalacji

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Awatar użytkownika
quong
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Dragon Age II PL PlayOnLinux - niekończący się proces instalacji

Post autor: quong »

Witam.
Posiadam Wersję Ubuntu 12.04 LTS. Swego czasu (przed migracją na Ubuntu) zacząłem grać w Dragon Age II wersję polską, oczywiście w pełni oryginalną. Chciałem do gry wrócić. Znalazłem na internecie ten oto poradnik: http://news.softpedia.com/news/How-To-P ... 9155.shtml.

Zastosowałem się do wszystkiego co w/w poradniku zostało opisane. Niestety, po całej instalacji PlayOnLinux wyświetla okno o rejestrowaniu komponentów, pasek postępu lata od prawej do lewej i z powrotem i nic się nie dzieje. Myślałem, że po prostu trwa to trochę dłużej ale jednak po prawie godzinie nic w tym temacie się nie zmieniło. Okno mogę zamknąć bez problemu ale wydaje mi się, że jakiś proces nie przechodzi, gdyż przy próbie uruchomienia gry wywala błąd.

czy ktoś próbował? czy ktoś grał? czy komuś się udało? W WINE gra ma status GOLD. A przy okazji poza tematem. Czemu PlayOnLinux pobiera za każdym razem nową wersję WINE? I czemu to nie jest wersja najnowsza?

Będę wdzięczny za pomoc.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2012, 09:19 przez quong, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
k2cl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Re: Dragon Age II PL PlayOnLinux - problem z instalacją

Post autor: k2cl »

Zmień tytuł tematu na zgodny z REGULAMINEM
Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”