Ile będzie kosztować wymiana klawiatury w serwisie HP (bez gwarancji)?

Porady sprzętowo-handlowe
Awatar użytkownika
mczaplicki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Ile będzie kosztować wymiana klawiatury w serwisie HP (bez gwarancji)?

Post autor: mczaplicki »

Witam, laptop to HP Pavilion dv5 1299ew. Czy ktoś mógłby mi teoretycznie podpowiedzieć ile będzie mnie kosztowała wymiana na nową klawiaturę w serwisie HP? Dodatkowo ile by kosztowała mnie wymiana baterii w serwisie HP? Jeśli można podać przypuszczalne ceny to osobno dla baterii i osobno dla klawiatury. Oczywiście gwarancja komputera już minęła. Ceny proszę podać przypuszczalne + - jeśli ktoś mniej więcej wie ile to mogłoby wynieść. Z góry dziękuje i oczekuje na szybką odpowiedź. PS. Czy lepiej to wykonać w jakimś prywatnym serwisie? :-x
Awatar użytkownika
Spass
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Ile będzie kosztować wymiana klawiatury w serwisie HP (bez gwarancji)?

Post autor: Spass »

Według mnie nie ma większego sensu płacić (przypuszczalnie) więcej w serwisie autoryzowanym za takie drobne rzeczy. Baterię wymienisz sam, wystarczy ją kupić, a klawiaturę, jeśli nie czujesz się na siłach, żeby ją wymienić samemu, każdy serwis komputerowy zrobi to praktycznie na poczekaniu.

Cena za wymianę klawiatury w serwisach nieautoryzowanych to około 120-170 zł. Baterię można upolować samemu na Allegro, szukając po modelu baterii. Generalnie koszt baterii to około 220-270 zł (przeważnie zamiennik np. Whitenergy, ale zdarza się czasami upolować nowe oryginały z hurtowni za około 300 zł lub nawet mniej).

Moja rada - przedzwoń do paru bliskich (i dobrych ma się rozumieć) serwisów komputerowych i spytaj o ceny i dostępność.
sudo apt purge snapd
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”