unity-greeter i xubuntu, zmiana tapety

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
domodro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

unity-greeter i xubuntu, zmiana tapety

Post autor: domodro »

Witam, mam zainstalowane xubuntu 12.04 (bez unity), ale jako ekran logowania chciałem mieć ten z unity. Z instalacją nie miałem problemów, lecz teraz nie mogę zmienić jego tła. Próbowałem różnych sposobów - przez zmianę tapety pulpitu (jak w unity ;) ), zmianę w pliku /etc/lightdm/unity-greeter.conf, ale... taki plik nie istnieje, przez dconf i jeszcze jakiśtam inny sposób znaleziony w internecie. Niestety, nic z tych rzeczy nie działa. Czy jest jeszcze jakiś sposób, by to zmienić?
Awatar użytkownika
Rafcio
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Re: unity-greeter i xubuntu, zmiana tapety

Post autor: Rafcio »

Unity-greeter nie działa prawidłowo z innym środowiskiem niż unity , przerabiałem ten temat . Mam zainstalowane Ubuntu server z xfce , wszystko konfigurowałem pod siebie . Manager logowania powodował występowanie artefaktów graficznych podczas logowania do systemu . Zainstalowałem lightdm-gtk-greeter i skonfigurowałem lighdm z tym greeterem i działa prawidłowo. Korzystałem z niemieckiej strony ubuntuusers.de
http://wiki.ubuntuusers.de/LightDM
Debian Jessie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”