Jak rozszerzyć Panel Unity

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
orsonik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Jak rozszerzyć Panel Unity

Post autor: orsonik »

Witam

Czy ktoś wie jak to zrobić aby ikonki w Panelu Unity nie dodawały się jedna na drugą co w gąszczu ikonek odszukanie właściwej to strata czasu. Bardziej chciałbym aby w razie pełnego wypełnienie Panela kolejne ikonki dodawały się w kolejnym rzędzie. Czy jest jakaś opcja aby to wykonać??
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 13:55 przez orsonik, łącznie zmieniany 1 raz.
firekage
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Re: Jak rozszerzyć Panel Unity

Post autor: firekage »

orsonik pisze:Witam

Czy ktoś wie jak to zrobić aby ikonki w Panelu Unity nie dodawały się jedna na drugą co w gąszczu ikonek odszukanie właściwej to strata czasu. Bardziej chciałbym aby w razie pełnego wypełnienie Panela kolejne ikonki dodawały się w kolejnym rzędzie. Czy jest jakaś opcja aby to wykonać??
Nie wiem czy da się to zrobić, miałem podobny problem i akurat rozwiązałem to w ciut inny sposób:

-w unity mam zainstalowaną aplikację drawers, która pozwala umieszczać w "szufladach" to co chcę (np. stworzyłem szufladę o nazwie internet i klikając w unity na nią odpala mi się okno z aplikacjami do internetu, jak pidgin czy ff)
-zainstalowałem cairo-dock bo w momencie, gdy nie masz dodanego classic-menu-indicatora, z którego szybko znajdziesz to czego szukac, tak jeśli w unity ma się np. 30 aplikacji to znalezienie tej jednej jest nie tylko strata czasu, ale w pewnym momencie nas trafić, dopiero w 12.10 mają poprawić szybkość przeszukiwania takiego dasha (do 12.04 w 2d bardzo szybko działa przewijanie mocno załadowanego unity launchera, a w 3d strasznie wolno on się przeszkujue, gdy zjeżdżamy myszką/scrollem w górę/dół), a dzięki cairo-dockowi mam ze 30 aplikacji na pasku i baaaaaardzo szybko przeszukać można ten pasek - wszystkie wyświetlają się, gdy skieruję myszkę na dół ekranu, bardzo szybko i płynnie przechodzisz z lewej strony do prawej itd.

Polecam takie rozwiązanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”