Instalacja Ubuntu przez wubi na komputerze z preinstalowanym Windows 8

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
michat34
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Instalacja Ubuntu przez wubi na komputerze z preinstalowanym Windows 8

Post autor: michat34 »

ostatni raz kupiłem komputer z preinstalowanym systemem Windows 8. Postanowiłem zainstalować Ubuntu jako drugi system operacyjny. Na początku chciałbym powiedzieć, że jestem absolutnie nowy w takich rzeczach. Używam systemu Windows na całe życie, ale czytałem o Ubuntu (Linux w ogóle) i myślę, że mi się podoba. Więc, pobralem WUBI i je zainstalowalem. Pomyślnie zainstalowany i uruchomiony ponownie. Podczas restartu zapytał mnie, który OS chciałbym użyć. Wybrałem Ubuntu ale pokazał błąd o jakiejś części brakuje i pokazał mi opcje, takie jak Przywracanie itp. Wiec zrobilem wstecz i wybralem Windows 8 po czym sukcesywnie odpali. Macie jakies rady co zrobic zeby Ubuntu odpalil? Ten Windows mnie dobija chce uciec od tego chlamu jak najszybciej...
Tresc bledu: "Uruchamianie Windows nie powiodlo sie .Powodem może być zmiana sprzetu lub oprogramowania. Aby rozwiązać ten problem:
1. Włóż płytę Instalator Windows i ponownie uruchom komputer
2. Wybrać ustawienia języka i kliknij Dalej
3. Użyj Naprawa.
Jeśli nie jesteś właścicielem tego komputera skontantuj sie z administraorem bla bla bla...
Plik: \ ubuntu \ winboot \ milldr.mbr
Stan: 0xc000007b
Informacja: Nie można załadować aplikacji lub systemu operacyjnego z powodu braku wymaganego pliku lub błędu w tym pliku "...
Bardzo prosze o pomoc doswiadczonych uzytkownikow
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”