Adobe flash nie działa na moim systemie
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Adobe flash nie działa na moim systemie
Witam, od dłuższego czasu borykam się z nie działającym flashem, problem ten ciągnie się od dłuższego czasu. Nie działał mi między innymi na Niebiańskiej Nimfie, Xubuntu 12.04 (które było instalowane 2 razy na komputerze) problemu tego nie było tylko w wersji 10.04 LTS. Korzystałem z porad forumowiczów, flash był odinstalowywany i wgrywany ponownie, próbowałem podmiany na starszy plik która się nie udała. W czasie instalacji systemów był podłączony internet. Może ktoś wie gdzie tkwi problem? Bo już mam dość tej usterki która rzutuje na cały system który uważam za udany. Problem występuje na wszystkich przeglądarkach (firefox, chromium, chrome)
Ostatnio zmieniony 05 gru 2012, 21:09 przez mirek89, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: LXDE
Re: Adobe flash nie działa na moim systemie
Mam nadzieję, że ktoś pomoże Ci problem rozwiązać, bo mam taki sam i chętnie z rozwiązania skorzystam.
- wystąpił zarówno w Ubuntu, jak i w obecnie zainstalowanym Lubuntu (obydwa Przyjazny?Puchacz), a właśnie usiłuję zreanimować stary sprzęt, zamiast wyrzucać go do śmietnika...
- w Ubuntu korzystałem z konfiguracji za pomocą Pisklaka, w Lubuntu - Ubumatic, dodatek FlashAid, komendy znalezione na różnych forach...
Niestety - dotychczas bezskutecznie. W Lubuntu udało się uruchomić odtwarzanie przez Gnasha - zainstalowanego przy pomocy FlashAid. Niestety - jakość odtwarzania jest fatalna (wideo "skacze" po kilka klatek)
- wystąpił zarówno w Ubuntu, jak i w obecnie zainstalowanym Lubuntu (obydwa Przyjazny?Puchacz), a właśnie usiłuję zreanimować stary sprzęt, zamiast wyrzucać go do śmietnika...
- w Ubuntu korzystałem z konfiguracji za pomocą Pisklaka, w Lubuntu - Ubumatic, dodatek FlashAid, komendy znalezione na różnych forach...
Niestety - dotychczas bezskutecznie. W Lubuntu udało się uruchomić odtwarzanie przez Gnasha - zainstalowanego przy pomocy FlashAid. Niestety - jakość odtwarzania jest fatalna (wideo "skacze" po kilka klatek)
- baserone
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Systemy od 11.04 już przestały być wspierane przez LTS. Zaktualizuj system na nowsza wersje lub po prostu inny OS
Kiedyś nie byłem pewny co do Linuxa teraz linux ponad wszystko 

- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Architektura: x86_64
Nigdy nie zawodzi (no chyba że już wcześniej coś w systemie namieszałeś):
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install flashplugin-installer
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
- luki n
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Czy mógłbym również prosić o pomoc? Niestety ten sam problem na wszystkich przeglądarkach , powyższy sposób nie działa a ja nie chce namieszać bo system nówka prosto po reinstalce.
Bronies forever and Friendship is Magic...
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
po reinstalacji flasha ruszył youtube, trochę się zacina ale działa. Natomiast np wrzuta prosi o zaktualizowanie flasha, co teraz?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
A ja miałem ostatnio zainstalowanego z powodzeniem flasha i nadal wyświetla mi się komunikat że muszę go uaktualnić do wersji którą już mam. Co robić? Instalowałem po tym komunikacie ale pojawiła się informacja, że już jest zaktualizowany po czym weszłem na przeglądarkę i znowu to samo, że nie jest aktualny a wtyczki mam włączone. Czy to może być problem z mozillą?