Błąd logowania na serwer x
- Ekwador
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Błąd logowania na serwer x
Chciałem zainstalować sterownik Nvidia który ściągnąłem z oficjalnej strony internetowej. Po ściągnięciu wykonuję prawa root'a i zamykam serwer x.
Podczas gdy jestem proszony o login i hasło wyskakuje błąd. Sprawdzałem nazwę użytkownika i hasła... również zmieniałem nazwę konta i hasła.
Podczas gdy jestem proszony o login i hasło wyskakuje błąd. Sprawdzałem nazwę użytkownika i hasła... również zmieniałem nazwę konta i hasła.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 17:01 przez Ekwador, łącznie zmieniany 1 raz.
- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: Błąd logowania na serwer x
Masz problem, żeby zalogować się do konsoli tekstowej, czy do środowiska graficznego?
Jaki jest to komunikat błędu?
Jaki jest to komunikat błędu?
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
- Ekwador
- Piegowaty Guziec
Mam problem by zalogować się do konsoli tekstowej. Jest napisane w języku angielskim że login lub hasło jest nieprawidłowe.
- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Nic poza wpisaniem przez Ciebie błędnych danych nie przychodzi mi do głowy.
Zwróć uwagę, że login to nie to samo co pełna nazwa użytkownika. Często jak masz przed zalogowaniem napis np. "Ekwador@laptop", to ta część przed @ to login. Zauważ, że jest różnica między wielkimi i małymi znakami. Zwróć uwagę, czy nie masz włączonego klawisza CapsLock.
P.S. Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że początkujący powinni na Ubuntu instalować sterowniki przez graficzne narzędzie "Sterowniki Własnościowe"?
Zwróć uwagę, że login to nie to samo co pełna nazwa użytkownika. Często jak masz przed zalogowaniem napis np. "Ekwador@laptop", to ta część przed @ to login. Zauważ, że jest różnica między wielkimi i małymi znakami. Zwróć uwagę, czy nie masz włączonego klawisza CapsLock.
P.S. Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że początkujący powinni na Ubuntu instalować sterowniki przez graficzne narzędzie "Sterowniki Własnościowe"?
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
- Ekwador
- Piegowaty Guziec
Zrobiłem tak jak radziłeś i zainstalowałem sterownik Nvidia przez centrum oprogramowania Ubuntu:)