Witam,
Zainstalowałem Hotline Miami przez POL. Działa wyśmienicie, dźwięk, gameplay, wszystko super oprócz małego szczegółu. Po każdym poziomie gdy następuje podliczanie punktów gra zwalnia. Włącza się swego rodzaju slowmotion. Czekam aż podliczy punkty i już dalej działa normalnie. Za każdym razem tak jest. Procesor w tym czasie jest ledwo obciążony.
Wersja wine: 1.5.19
dziękuję i pozdrawiam
spowolnione działanie hotline miami playonlinux
Re: spowolnione działanie hotline miami playonlinux
Rozwiązaniem jest nie używać tego dziadostwa. Swoją opinię na temat tego wyraziłem już w niejednym wątku. Mój stary nick na forum, adrikux. Stalker SoC działa na oko 25% wolniej niż na wine, bynajmniej u mnie, a po instalacji Gothic III ze skryptu nie startuje on. Obie gry działają na wine bardzo dobrze i nie potrzebuję żadnych skryptów. Sam wykonam czynności niezbędne do prawidłowego działania gry i ta gra działa, a nie szukam w kodzie skryptu, co on robi i czy jest to faktycznie potrzebne.
- bialcus
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Tylko że to slowmotion jest TYLKO i wyłącznie w momencie podliczania punktów pod koniec lvl. Przez pozostały czas gra chodzi perfekcyjnie.
- dejmien666
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Mimo wszystko spróbowałbym odpalenia gry bezpośrednio przez wine. Co Ci szkodzi, pewnie i tak masz je w systemie? Najlepiej na najnowszej dostępnej wersji z repozytorium.
Jak przestanie spowalniać - to masz odpowiedź. (:
Kod: Zaznacz cały
winedebug=-all wine *sciezka do gry*