Witam,
Proszę o pomoc w rozwiązaniu myślę niezbyt skomplikowanego problemu: mam Ubuntu 12.04 zainstalowane na 8GB pendrive przy pomocy "Universal USB Installer". "Persistent file" ustawiony na 1.7 GB i tyle wolnego miejsca widzę po zainstalowaniu. Używam tego systemu tylko do przeglądania internetu + edycja kilku małych arkuszy kalkulacyjnych. Problem polega na tym, że po jakimś tygodniu wolne miejsce topnieje z początkowych 1.7GB do zera :/ Moje arkusze zajmują może w porywach z 10MB, historię przeglądarek limituję do 10MB ale to nie pomaga. Jak mówię, nie robię na tym systemie nic poza przeglądaniem sieci dlatego podejrzewam, że tu gdzieś jest problem - ale jako użyszkodnik lunuxa z zielonym listkiem nie mam pojęcia co mogę usuwać a czego nie. Jedyne rady jakie znajduję w sieci to żeby opróżnić kosze ale ja od instalacji nic nie usuwałem więc są puste :/ Będę wdzięczny za poradę co tu mogę usuwać i gdzie szukać zbędnych danych...
Pozdrawiam!
Ubuntu na pendrive - wolne miejsce na dysku
- rob006
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Ubuntu na pendrive - wolne miejsce na dysku
Sprawdź analizatorem wykorzystania dysku co ci tyle miejsca zajmuje.