Słuchajcie mam następujący problem

Pobrałem z oficjalnej strony steama pliczek instalacyjny. Po otworzeniu go pokazuje mi się informacja "błędna architektura i386".
Jak to naprawić?

Kod: Zaznacz cały
błędna architektura i386
Posiadasz 64 bitowy system operacyjny, 64 bitowe systemy operacyjne nie potrafią uruchamiać 32 bitowych programów (klient steam) chyba że zainstalujesz pakiet ia32-libs czyli pliki i biblioteki 32 bitowego linuxa, możliwe że będziesz też musiał doinstalować 32 bitowy sterownik karty graficznej.CombatDestroyer pisze:Hej.
Po otworzeniu go pokazuje mi się informacja "błędna architektura i386".
Jak to naprawić?
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install ia32-libs
Zainstalowałem na moim 12.10 też działa bez żadnych problemów, wczoraj grałem w Team Fortress 2Funnykris pisze:Masz 12.10 Steam jest na 12.04.
Niestety 64 bitowego klienta steam jeszcze nie ma (i pewnie nie będzie)zibiboniek1 pisze:pobrałeś paczkę na architekturę 32bit a masz pobrać dla systemu 64bitowego z tąd ten komunikat
Po zainstalowaniu bibliotek 32bitowych z Twojego postu program instaluje się i działa bez problemu na 64bitach, więc nie siejmy paniki bo jeszcze ktoś pomyśli, że na 64bitach nie uruchomi Steam.warlock24 pisze: Niestety 64 bitowego klienta steam jeszcze nie ma (i pewnie nie będzie)
Steam sam sobie dociągnie zależności, nie bawcie się w instalacje 32bit sterowników bo tylko namieszaciemożliwe że będziesz też musiał doinstalować 32 bitowy sterownik karty graficznej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości