Mam taki problem, że miałem na jednym komputerze ubuntu 12.04 uruchamiane z pendrive 2gb, a więc nie zainstalowane. I jak to już miałem parę razy z tymi niezainstalowanymi zdarzały się problemy.
Wczoraj ktoś na nim siedział, a że pendrive jest wolny to się czasem zacina np przeglądarka więc ktoś chciał go zresetować i dał Suspend, po ruszeniu myszką pokazał się ekran i znikły zakładki z mozilli (o które tutaj się rozchodzi).
Tak więc szybki reset, a tu system się nie włącza, jakiś problem którego niestety teraz nie mogę tu napisać bo aktualnie nie mam przy sobie tego komputera.
Sprawa jest taka, że zabrałem pendrive do swojego komputera i próbuje włączyć. Wywala mnóstwo błędów ext2 ale system działa pod ctrl+alt+f1 natomiast przy widoku graficznym jest czarny ekran.
Przeszedłem do Downloads i miałem tak jakieś śmieci, które sam ściągnąłem więc jakoś to działa jednak bez grafiki.
Potrzebuje dowiedzieć się dowiedzieć w jakim pliku mozilla przechowuje zakładki.
I jeszcze jedno pytanie. Czy tak jak teraz siedzę na komputerze i mam tego pendrive wpiętego to mogę wejść jakoś w katalogi ubuntu czy dopiero gdy go uruchamiam jako system? Bo tak to może bym sobie stąd wygrzebał te pliki.
Proszę o pomoc i z góry dzięki