[LUBUNTU 12.10][SOLVED]Nie można zainstalować pakietów przy instalacji systemu
- necrordian
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
[LUBUNTU 12.10][SOLVED]Nie można zainstalować pakietów przy instalacji systemu
Witam. Chcę zainstalować Lubuntu na starym laptopie Dell Lattitude D410. Używam instalacji alternate, wszystko pięknie leci i nagle instalator wywala błąd na instalacji oprogramowania. Oczywiście jak pominę ten proces instalacji to system się nie uruchamia. Czy ktoś wie czym może być to spowodowane?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 22:36 przez necrordian, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: [LUBUNTU 12.10]Nie można zainstalować pakietów
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Słowa kluczowe z twojej wypowiedzi, z których idzie złożyć treściwy tytuł:
Słowa kluczowe z twojej wypowiedzi, z których idzie złożyć treściwy tytuł:
A co do problemu:necrordian pisze:Lubuntu Dell Lattitude D410 instalacji alternate błąd instalacji oprogramowania
Jak to nie tajemnica, to może podaj dokładną treść błędu, no chyba że nic więcej nie ma, to chociaż potwierdź.necrordian pisze:nagle instalator wywala błąd na instalacji oprogramowania
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- necrordian
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
Re: [LUBUNTU 12.10]Nie można zainstalować pakietów przy instalacji systemu
Błąd taki jak mówię - "Nie można wykonać następującej czynności: zainstalowanie pakietów oprogramowania. Aby kontynuować..."
Poradziłem sobie z tym używając zwykłego instalatora (który normalnie po uruchomienu powodował czarny ekran) z parametrem acpi=off
-- 29 sty 2013 23:14 --
Właśnie się zakończyła instalacja i teraz mam problem z tym, że system nie bootuje (czarny ekran). Podejrzewam, że trzeba coś zrobić z tym ACPI tylko nie wiem jak, co i gdzie.
-- 29 sty 2013 23:36 --
Z tym też sobie poradziłem. Najpierw shift wcisnąłem przy bootowaniu, przestawiłem parametry uruchomienia w grubie, a potem już permanentnie w /boot/grub/grub.conf
Poradziłem sobie z tym używając zwykłego instalatora (który normalnie po uruchomienu powodował czarny ekran) z parametrem acpi=off
-- 29 sty 2013 23:14 --
Właśnie się zakończyła instalacja i teraz mam problem z tym, że system nie bootuje (czarny ekran). Podejrzewam, że trzeba coś zrobić z tym ACPI tylko nie wiem jak, co i gdzie.
-- 29 sty 2013 23:36 --
Z tym też sobie poradziłem. Najpierw shift wcisnąłem przy bootowaniu, przestawiłem parametry uruchomienia w grubie, a potem już permanentnie w /boot/grub/grub.conf