Witam
Mam takie pytanie, czy warto przesiadać się na wersję 64bit. ?? a nawet inaczej, czy na tej architekturze ruszą mi pewne programy ??
Na ubuntu trochę amatorsko pracuje, głównie zależy mi na działaniu draftsight i programowaniu AVR: avrdude + eclipse.
Znajomy namawia mnie na 64bit, bo podobno szybciej obrabia się filmy etc, tylko nie wiem, czy gra jest warta świeczki.
Pozdrawiam
Jarek
64 bit a draftsight i programowanie AVR
- mantis
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: 64 bit a draftsight i programowanie AVR
Na pewno jak masz czwórkę ramu to warto, ja używam już od wersji 10.4, bo była różnica, bez obawy o avrdude na pewno działa, ostatnio robiłem atmege8 i jak dotąd mi działa 
Czy szybciej się obrabia... no na pewno inaczej działa, sprawniej wszystko chodzi niż przy 32bitach, draftsight z tego co widzę jest w repo więc śmiało, na pewno nic nie stracisz.

Czy szybciej się obrabia... no na pewno inaczej działa, sprawniej wszystko chodzi niż przy 32bitach, draftsight z tego co widzę jest w repo więc śmiało, na pewno nic nie stracisz.
- dzarek
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Re: 64 bit a draftsight i programowanie AVR
Niby jest 2, ale i tak się chyba skusze na przesiadkę, mam home osobno, tak że nic nie stracę... dzięki za odpowiedz
-- 06 lut 2013 00:05 --
niby działa szybciej, DraftSight po małej walce się instaluje, jednak drivery do mojej ATI HD3870 to jakaś porażka :/ kurde, chyba jednak kolejna zmiana, tym razem na 32Bit
-- 06 lut 2013 00:05 --
niby działa szybciej, DraftSight po małej walce się instaluje, jednak drivery do mojej ATI HD3870 to jakaś porażka :/ kurde, chyba jednak kolejna zmiana, tym razem na 32Bit