Mam ubuntu 11.04, problem pojawił się około tydzień temu, początkowo przestawiałem w menadżerze dźwięku sprzęt lub profil i to, oraz czasem zwykłe wyłączenie wyciszenia, pomagało. Wtedy jednak dźwięku nie było zupełnie- żaden program nie odtwarzał dź., a teraz dźwięku nie ma jedynie w FF-w operze jest, podobnie totem czy banshee , stosowane wcześniej metody nie skutkują, więc spróbowałem przeinstalować flahplayera. Usunąłem go za pomocą centrum programowania i zainstalowałem poleceniem w terminalu. Dźwięk pojawił się, jednak jedynie na czas instalacji i obecnie znowu w FF go nie ma. Proszę o sugestie jak go rozwiązać, przyda się też podana w jednym źródle ścieżka usuwania i instalacja flash playera i jego wtyczki do FF bo może tu popełniłem błąd.
edit: ponownie odinstalowałem flasha, dźwięk w ff pojawił się, był także podczas instalacji flasha z centrum op., ale po pełnym zainstalowaniu FPlayera dźwięk zniknął nie tylko z opery ale i z całego Ubuntu. Zastanawiam się jaki wpływ mają na to ustawienia w men. dźwięk- te dotyczące wejść i wyjść.
Brak dżwięku w firefoxie- flashplayer?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Brak dżwięku w firefoxie- flashplayer?
Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 22:07 przez newcameuser, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Brak dżwięku w firefoxie- problem z flashplayerem?
Pytasz o wsparcie dla wersji Ubuntu, która już go nie ma. Wersja 11.04 jest już niewspierana i nie tylko przez Canonical, ale także przez społeczność na forum. Jednym z wyjść jest instalacja nowszej wersji, która to jest obecnie wspierana - Ubuntu 12.04 ma przedłużone wsparcie do 2017 roku i tę wersję Ci polecam. Jeżeli jednak chcesz jeszcze ratować "umarlaka", to proponuję poszukać w innych wątkach na forum dotyczących wersji 11.04 - coś jeszcze można znaleźć.
Dodam jeszcze, że tytuł wątku jest niezgodny z regulaminem forum:
Dodam jeszcze, że tytuł wątku jest niezgodny z regulaminem forum:
Zmień tytuł tematu na zgodny z REGULAMINEM
Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Brak dżwięku w firefoxie- flashplayer?
Tytuł wątku zmieniłem, a co do wpieranej wersji nie aktualizuję bo mam dostęp do neta przez modem USB program linnet, a ew. aktualizacja mogłaby coś pomieszać więc wolę nie ryzykować i później męczyć się żeby wszystko wróciło do normy. Chyba, że w ubuntu jest coś zbliżonego do przywracania systemu z xp?
-- 26 lut 2013, o 19:42 --
podbijam z prośbą o odpowiedź na moje pytanie co do przywracania systemu w ubuntu- znalazłem program clonezilla i myślę, że przy pomocy tutoriali bym go rozgryzł, ale chciałbym wiedzieć jak on działa- co kopiuje, dokąd?
-- 26 lut 2013, o 19:42 --
podbijam z prośbą o odpowiedź na moje pytanie co do przywracania systemu w ubuntu- znalazłem program clonezilla i myślę, że przy pomocy tutoriali bym go rozgryzł, ale chciałbym wiedzieć jak on działa- co kopiuje, dokąd?