Czy ktoś próbował instalować TA na Ubuntu? Bawie sie na 12.10, mam na dysku obrazy ISO obu płyt z grą*.
Próbowałem użyc Archive mountera i odpalić instalator przez automatyczne otwieranie przy pomocy Mono runtime i wine (obu), ale były problemy z tym, że ścieżka zaczynała się od archive:// (czy coś w ten deseń). Próbowałem też rozpakować obrazy do konkretnych katalogów, ale wtedy odpalenie instalatora umierało 'po cichu' (uruchamiał się proces wine, który nie pokazywał żadnych okienek, nic nie pisał na konsole, po czym umierał).
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak to zainstalować?
* Płyty z grą mam zakopane gdzieś w piwnicy, dawno temu je kupiłem z CDAction, są w fatalnym stanie, do tego nie jestem pewien gdzie dokładnie leżą. Licencje formalnie mam, więc po prostu ściągnąłem tę grę.
Total Annihilation (instalacja z ISO, U12.10, wine/Mono)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Total Annihilation (instalacja z ISO, U12.10, wine/Mono)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 18:39 przez Filip.Wroc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Total Annihilation
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- mucha090
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Kontakt:
Re: Total Annihilation (instalacja z ISO, U12.10, wine/Mono)
nah... zainstaluj sobie gcdemu/cdemu i przez niego zamontuj wybrany obraz płyty i powinno zadziałać
cdemu - coś a`la daemon tools z windowsa
gcdemu nakładka graficzna pod cdemu
cdemu - coś a`la daemon tools z windowsa
gcdemu nakładka graficzna pod cdemu