ubuntu z usb usunięcie okna instalacyjnego

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
xMENEMENEx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

ubuntu z usb usunięcie okna instalacyjnego

Post autor: xMENEMENEx »

Witam ! zainstalowałem ubuntu na usb tą metodą http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Ubuntu.png
wszystko działa super, ustawienia i pliki zapisuje. tylko jeden mankament mi się nie podoba podczas startu systemu pokazuję sie okno od instalatora ubuntu :cry: czy jest możliwość usunięcia tego okna aby się nie pokazywało przy starcie ? pozdrawiam !

//bear7: Niedopuszczalny rozmiar grafiki - szczegóły w regulaminie forum.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: ubuntu z usb usunięcie okna instalacyjnego

Post autor: bear7 »

Utworzenie dysku startowego, to nie jest instalacja. Zainstaluj normalnie, a nie będziesz miał tego problemu.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
xMENEMENEx
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: xMENEMENEx »

za Twoja nie profesjonalna odpowiedz powinienem tego nie pisac ale mniejsza z tym juz. Nie nie chcialem utworzyc dysku startowego. wiem ze to co innego. Moim zalozeniem bylo zainstalowanie normalnie dzialajacego ubuntu na pamieci flash. moze komus sie to kiedys przyda...

Po instalacji kreatorem instalacji dysku startowego wystarczy uruchomic ponownie komputer i utworzyc nowego uzytkownika.
Nastepnym krokiem bedzie odinstalowanie pakietu ubiquity. dzieki temu przy wlaczaniu sie naszego ubuntu z pamieci flash nie bedzie sie pokazywalo okno instalacyjne ubuntu.

Kod: Zaznacz cały

sudo apt-get purge ubiquity
To wszystko, nie mam polskich znakow sory, pozdrawiam. !
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: bear7 »

xMENEMENEx pisze:za Twoja nie profesjonalna odpowiedz powinienem tego nie pisac ale mniejsza z tym juz. Nie nie chcialem utworzyc dysku startowego. wiem ze to co innego. Moim zalozeniem bylo zainstalowanie normalnie dzialajacego ubuntu na pamieci flash. moze komus sie to kiedys przyda...
Miałem tego nie komentować, ale... Nieprofesjonalną? Napisałeś, że zainstalowałeś Ubuntu na pendrive-ie, gdy tak naprawdę, utworzyłeś dysk startowy - to nie jest jedno i to samo. Tworząc dysk startowy, od razu natrafiłeś na dwa problemy: ten oraz ten. Napisałem proste rozwiązanie - zainstaluj Ubuntu na pendrive-ie, a nie będziesz miał tych problemów. Może się komuś przyda...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”