Gry przez Wine w trybie okienkowym

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
Kruffkowy
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Gry przez Wine w trybie okienkowym

Post autor: Kruffkowy »

Witam. Mam taki mały problemik. Otóż chciałbym pograć sobie w niektóre gierki ( konkretnie to Warcraft III ) za pomocą Wine w trybie okienkowym. Jednakże nie chcę używać opcji Emuluj wirtualny pulpit. Czy da się zrobić, aby ta gra odpalała się w Window Mode? Na Fullscreen Mode jest to kompletnie niegrywalne ( ekran się, że tak powiem, buguje ).
pppp

Re: Gry przez Wine w trybie okienkowym

Post autor: pppp »

Nie wiem co w wine desktop ci nie pasuje, ale jeśli gra sama w sobie nie oferuje opcji gry w oknie to co innego chcesz znaleźć. Ewentualnie możesz poszukać w configu gry linijka odpowiadającej za grę w oknie jeżeli taka istnieje. Grałem w warcrafta III lata temu bez żadnych problemów. Spróbuj może ustawić wine desktop adekwatnie do natywnej rozdzielczości monitora, a następnie uruchomić grę. Może wtedy uruchomi się sprawnie w trybie pełnoekranowym.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”