Za dużo środowisk - menu wybou nie mieści się na ekranie

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
irq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Za dużo środowisk - menu wybou nie mieści się na ekranie

Post autor: irq »

Zainstalowałem sobie 12.10 na VirtualBoksie, ale że nie potrafiłem "się ogarnąć" w Unity i strasznie muliło. Zainstalowałem inne środowiska. Z KDE pozbawionym efektów można już było pracować, zamiast oglądać efekty i błądzić po nieznanym środowisku.

Postanowiłem jednak popróbować jeszcze innych środowisk, żeby wybrać sobie najodpowiedniejsze dla siebie w warunkach pracy w maszynie wirtualnej i po prostu seryjnie i bezmyślnie zainstalowałem wszystko co znalazłem tutaj: http://www.upubuntu.com/2012/06/11-tips ... nning.html.

W rezultacie menu wyboru środowiska przestało się mieścić na ekranie logowania, a nie wiem jak się po nim poruszać bez udziału myszy i osiągnąć niewidoczne "OK". Tak więc nie mogłem wybierać środowiska wg. uznania. Żeby przywrócić tę możliwość doprowadziłem do skrócenia listy opcji wyboru, poprzez deinstalowanie po kolei środowisk, aż "OK" stało się znowu widoczne i mogłem na nie kliknąć.

Pytania moje są takie:
- jak nawigować po opcjach ekranu logowania bez udziału myszy?
- co zrobić żeby jednak zmieścić nadmiernie długą listę wyboru środowiska na ekranie logowania?

Pozdrawiam
Irek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”