Wysyłka linuxa - darmowa?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
Wysyłka linuxa - darmowa?
Witam.
Jeśli chce przetestować różne wersje ubuntu/kubuntu/lubuntu itp. To czy mogę zamówić wszystkie wersje tego samego dnia?Czy wszystko jest darmowe?Jak to się ma jeśli chodzi o mint?
Mieszkam we Francji więc nie powinno być problemów z wysyłką?
Dziękuje.
Jeśli chce przetestować różne wersje ubuntu/kubuntu/lubuntu itp. To czy mogę zamówić wszystkie wersje tego samego dnia?Czy wszystko jest darmowe?Jak to się ma jeśli chodzi o mint?
Mieszkam we Francji więc nie powinno być problemów z wysyłką?
Dziękuje.
- Tomfoc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Wysyłka linuxa - darmowa?
Łatwiej i szybciej pobrać z internetu
- Knopper90
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Cześć
Z tego co pamiętam Cannonical już od jakiegoś czasu nie wysyła płytek z ubuntu. Wtedy było za darmo i mogłeś tylko ubuntu i kubuntu na raz (lubuntu i xubuntu nie) teraz już tego nie robi ale inne sklepy internetowe mogą to zrobić tylko za opłatą. Lepiej sobie ściągnij obrazy i sobie wypal indywidualnie, taniej wyjdzie.
Z tego co pamiętam Cannonical już od jakiegoś czasu nie wysyła płytek z ubuntu. Wtedy było za darmo i mogłeś tylko ubuntu i kubuntu na raz (lubuntu i xubuntu nie) teraz już tego nie robi ale inne sklepy internetowe mogą to zrobić tylko za opłatą. Lepiej sobie ściągnij obrazy i sobie wypal indywidualnie, taniej wyjdzie.
PCLinuxOS 2012.08 KDE
-
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Inne
Wysyła, wysyła... Tyle że nie za friko...Knopper90 pisze: Z tego co pamiętam Cannonical już od jakiegoś czasu nie wysyła płytek z ubuntu.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
A czemu chcesz zamawiać? Jak masz normalny (czyt. nie jakieś badziewie z komórki/modemu) internet, to zawsze lepiej i szybciej z netu pobrać. Canonical już od dawna nie wysyła darmowych płytek (tylko sprzedaje), też nie słyszałem, żeby inny ktoś takie usługi świadczył. Są sklepy, które wysyłają instalki, zwykle za kilka €, ale mając stałe łącze to się najzwyczajniej nie opyla (raz, że płacisz, dwa, że czekasz na dostawę; tak na marginesie, ja pobieram ISO z netu w czasie ok. godziny, a ile czeka się na przesyłkę pocztową?)
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane

- andres88pl
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.04
Wpisz w Google - Lubuntu, Kubuntu , Xubuntu, Ubuntu - pobierz na dysk wypal i wyjdzie dużo taniej niż płacić za przesyłkę a w dodatku szybciej bo jak masz dobrego neta to parę minut i masz system. Jak będziesz mieć problemy z nagraniem czy z czymkolwiek to pisz to na pewno Ci ktoś pomoże. Na system potrzebujesz dysku dvd bo nie zmieści się na cd. Pozdrawiam
- tristan
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 22.10
Ja kiedyś lubiłem zamawiać tamte płytki z Canonicala, bo w mojej pracy większość kompów nie chciała czytać wypalanych płytek, a tłoczone, lepszej jakości, łykały.
-
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Inne
Myślę, że 4-5 postów, z odpowiedzią "ściągnij z internetu" już wystarczy i nie ma powodu nabijać kolejnych postów. Darmowa wysyłka płyt już się skończyła. Teraz można taką płytkę zakupić ze sklepu Ubuntu Online lub kingbit.pl. Zawsze można sprawdzić, czy w pobliżu, nie ma przyjaznego sąsiada, który podzieli się kopią.
Temat uważam za zamknięty.
Temat uważam za zamknięty.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.