Nie odtwarza mp4 nagranych lumią
- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Nie odtwarza mp4 nagranych lumią
Witam
mam problem z odtworzeniem kilku filmików nagranych "cudem techniki" pod tytułem lumia 610!!! Po prostu żaden odtwarzacz czy to totem czy gxine nic. Szary ekran odtwarzania, czas płynie, dźwięk jest a obrazu nie ma. Pliki mp4 nagrane innymi telefonami, aparatami odtwarza bez problemu. Gdzie szukać przyczyny?
pozdrawiam
--------------------------------
mam problem z odtworzeniem kilku filmików nagranych "cudem techniki" pod tytułem lumia 610!!! Po prostu żaden odtwarzacz czy to totem czy gxine nic. Szary ekran odtwarzania, czas płynie, dźwięk jest a obrazu nie ma. Pliki mp4 nagrane innymi telefonami, aparatami odtwarza bez problemu. Gdzie szukać przyczyny?
pozdrawiam
--------------------------------
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Nie odtwarza mp4 nagranych lumią
A mplayer odtwarza? A jeśli nie, to co wypisuje?
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
może ms wprowadził drm do filmików nagrywanych wp 

- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
Mam ubuntu 10.04, nie mogę zainstalować mplayer'a. Nie spełnione zależności etc. A a co do $ MS $, nie wiem, nie korzystam z tego "cudu techniki" już od ponad 10 lat !!! A po niespełna pół roku dowiedziałem się, że ów cud nowoczesności "lumia 610" to po prostu ... !!!
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
e... nie można zainstalować mplayera na 10.04? Wybacz, ale w to nie uwierzę.
Co do M$ - może od iluś tam lat tego nie używałeś, ale ja zwykłem przed zakupem jakiegoś cuda techniki sprawdzać jaki ma OS. Dziwnym trafem Lumia to nie Symbian, nie Android, nie Linux... ciekawe, co to?
Co do M$ - może od iluś tam lat tego nie używałeś, ale ja zwykłem przed zakupem jakiegoś cuda techniki sprawdzać jaki ma OS. Dziwnym trafem Lumia to nie Symbian, nie Android, nie Linux... ciekawe, co to?
- xxx666xxx
- Wygnańcy
Lumia 610 posiada system Microshit Windows Phone 7.5 który myślę , że jest porażką .ethanak pisze:Dziwnym trafem Lumia to nie Symbian, nie Android, nie Linux... ciekawe, co to?
Co do instalacji MPlayer z repo jeśli jest problem to zainstaluj ręcznie :
http://pkgs.org/ubuntu-10.04/ubuntu-mul ... 6.deb.html
Tu masz paczke glówną natomiast zalezności wypisane są w dziale "Requires" pod każdym linkiem znajdziesz wymaganą zalezność . Ściągnij ręcznie każdą z nich i wpakuj wszystko do jednego folderu potem otwórz w terminalu folder i nastepnie wpisz :
Kod: Zaznacz cały
sudo dpkg -i *.deb
Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.
- Antyhaker
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Po prostu macie uprzedzenia ;p Mi bez problemu odtwarza filmy nagrane Lumią ;p
EDIT. Tak z ciekawości, nie posiadasz windowsa (czyli też ZUNE), więc jak je zgrałeś?:p Bo jeśli tak jak myślę, to nie będą Ci działać.
EDIT. Tak z ciekawości, nie posiadasz windowsa (czyli też ZUNE), więc jak je zgrałeś?:p Bo jeśli tak jak myślę, to nie będą Ci działać.
Ludzie żyją otoczeni przez to, co przyjęli za prawidłowe i prawdziwe. Tak właśnie określają "rzeczywistość". To wszystko jednak może być zwykłą iluzją. Generalnie, można założyć, że ludzie żyją w świecie swoich własnych przekonań.