Jak w temacie, chciałbym rozwiązać ten problem. Po najechaniu na pasek Kubuntu na listę otwartych okien, gdy dłużej zatrzymamy kursor na danym oknie, ukaże się jego miniatura. W tym momencie (po powolnym, klatkowym wyświetleniu mimiatury) albo potem znika tak samo powoli, albo zawiesza cały system oprócz myszy i kursora... Dodam, że mam włączone wiele ulepszeń graficznych w Efektach pulpitu i mam Pentium 4 2.8 x 2, GeForce FX 5500 256MB, 1GB DDR. Pewnie musiałbym coś wyłączyć, a nie chciałbym tracić wyglądu środowiska. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Jeszcze dodatkowo nie jestem pewien, czy podczas instalacji systemu (z dodatkami, aktualizacjami, połączeniem z internetem z DVD) zainstalował mi najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej. Miałem plik ściągnięty ze strony NVidia, ale niestety pomimo starań nie udało mi się tego zrobić. Zawsze wyskakiwał jakiś błąd. Albo przeszkadzał X server, dowiedziałem się jak go wyłączyć, przeszedłem do trybu tekstowego, a potem jakieś inne...
Proszę o pomoc. Na zdjęciu jest pokazany typowy screen ekranu już w momencie zawieszenia systemu (oprócz kursora myszy).
Efekty ekranowe zawieszają mi Kubuntu 12.04 Precyzyjny Pangolin
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Efekty ekranowe zawieszają mi Kubuntu 12.04 Precyzyjny Pangolin
- Załączniki
-
- Błąd.jpg
- (60.88 KiB) Nie pobierany