Broken pipe

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
Rosetta
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Broken pipe

Post autor: Rosetta »

Witam

Mam pewnej natury problem, podkreślam na początek że chociaż używam linuksa nie jestem jakimś specjalnym specjalistą. Używam ubuntu 12.04 dnia wczorajszego normalnie wyłączyłem kompa i poszedłem spać. Dnia dzisiejszego włączam go używam gruba wybrałem odpowiednią opcje i nic po skipowaniu opcji sprawdzania plików. Pojawia się opcja

The disk drive for /media/misiek is not ready yet or not present. Continue to wait,or press S to skil monting or M for manual recovery

Po wyborze opcji S bo nie umiem sobie poradzić z opcją M. Okno logowania na system się nie pojawia. Przejrzałem pozostałe wątki i nie byłem sobie w stanie poradzić z tym problemem. Otwierając system na wcześniejszych jądrach pojawia się informacja Broken pipe. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Re: Broken pipe

Post autor: Dwimenor »

/media/misiek ... to jakiś pendrive? Podłącz go do tego samego portu co ostatnio, odpal komputer, potem pokaż zawartość /etc/fstab
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Rosetta
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Broken pipe

Post autor: Rosetta »

Media misiek jest dyskiem który po formatowaniu nie chce się zainstalować dla tego wydaje mi się pojawia się taka opcja (używałem do formatowania GParted). Nie mam żadnego pendrive podłączonego do kompa. Proszę o pomoc.

ok w formie info jak próbuje włączyć system na wcześniejszym jądrze pojawia się info:

could not write bytes: Broken pipe

Sytuacja uległa lekkiej zmianie, po dwóch dniach bez włączania kompa ten zatrzymał się na info o płycie głównej po wciśnięciu F1. Przeszła opcja zalogowania się do okna użytkownika. Jednak po 3 takich sytuacjach powtórzył się błąd Broken Pipe. Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”