odtwarzanie pliku muzycznego po najechaniu kursorem
- latirro
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
odtwarzanie pliku muzycznego po najechaniu kursorem
witam, w ubuntu 9.04 miałem kiedyś taką ciekawą funkcję, że po najechaniu kursorem na plik następowało odtwarzanie muzyki, w jaki sposób włączyć to w wersji 12.04?
zainstalowałem ten ficzer http://www.ubucentrum.net/2009/09/byska ... kow-w.html ale niestety nie ma żadnej reakcji po zaznaczeniu pliku z utworem, pozdrawiam
zainstalowałem ten ficzer http://www.ubucentrum.net/2009/09/byska ... kow-w.html ale niestety nie ma żadnej reakcji po zaznaczeniu pliku z utworem, pozdrawiam
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
Re: odtwarzanie pliku muzycznego po najechaniu kursorem
Zastosowałeś się do tego właśnie poradnika? To raczej nie miało prawa zadziałać, a mogło nawet zaszkodzić. Nie wolno mieszać repozytoriów różnych wydań Ubuntu. Najpierw usuń poczynione zmiany, następnie zainstaluj wersję dla 12.04, na przykład z tego poradnika:
http://www.ubuntubuzz.com/2012/05/insta ... -1204.html
Trzy pierwsze polecenia wystarczą, a czwarte - jeśli chcesz mieć też podgląd dokumentów Open i Libre Office.
http://www.ubuntubuzz.com/2012/05/insta ... -1204.html
Trzy pierwsze polecenia wystarczą, a czwarte - jeśli chcesz mieć też podgląd dokumentów Open i Libre Office.
także = też
tak że = więc
tak że = więc
- latirro
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
nie bylo zastrzezen co do dzialania na innych wydaniach systemu ale dzieki za zwrocenie uwagi, ciagle sie ucze i o tym fakcie nie wiedzialem. Na szczescie szkod nie narobilem
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Ten program uruchamiasz zaznaczając plik myszą, wciskasz spację i wyskakuje ci właśnie to fikuśne okienko
- latirro
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
dopiero dzisiaj bede mogl usiasc do swojego komputera wiec bede probowal waszych porad, a jest mozliwosc ustawienia tak jak w wersji 9.04, w ktorej muzyka grala po prostu po najechaniu kursorem na plik? Bez zadnych wodotryskow? pozdrawiam
edit. porada kolegi Rom działa, mam jeszcze pytanie jak ustawić aby po wybraniu kolejnego utworu zmieniał się utwór w oknie podglądu zamiast otwierania nowego okna?
edit. porada kolegi Rom działa, mam jeszcze pytanie jak ustawić aby po wybraniu kolejnego utworu zmieniał się utwór w oknie podglądu zamiast otwierania nowego okna?
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
kiedyś szukałem osobiście tej opcji ale nic na ten temat nie znalazłem,tej opcji brakuje bodajże od wersji 11.04a jest mozliwosc ustawienia tak jak w wersji 9.04, w ktorej muzyka grala po prostu po najechaniu kursorem na plik? Bez zadnych wodotryskow?
- latirro
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
szukając lżejszego środowiska graficznego ściągnąłem Mate 1.6 i tutaj o dziwo po najechaniu kursorem na plik muzyczny następuje jego odtworzenie bez żadnych kombinacji, widocznie Unity tego nie wspiera i trzeba się wtedy posiłkować innymi rozwiązaniami, pozdrawiam
edit. dwuklik na kolejny utwór w katalogu powoduje zmianę utworu w audacious, już nie otwiera mi kolejnego programu, wszystkie problemy z tego wątku zostały rozwiązane
edit. dwuklik na kolejny utwór w katalogu powoduje zmianę utworu w audacious, już nie otwiera mi kolejnego programu, wszystkie problemy z tego wątku zostały rozwiązane