co zrobić żeby windows 8 widział zmiany zrobione na dyskach w innych systemach

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
obcyy2010
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

co zrobić żeby windows 8 widział zmiany zrobione na dyskach w innych systemach

Post autor: obcyy2010 »

Witam
aktualnie nie mam w komputerze zainstalowanego ubuntu miałem go jakiś czas ale nie mam już pojęcia gdzie się poradzić
zawsze mam w kompie co najmniej 2 systemy miałem przeróżne kombinacje win98 i xp ,xp i ubuntu , xp win7 i linux wiele modyfikacji windowsów i
wszystkie systemy zawsze pięknie ze sobą współpracowały nie było żadnych problemów do czasu windows 8 po każdym uruchomieniu ósemki i potem obojętnie jakiego systemu miałem wtedy windows jg i siedem podczas startu systemu były błędy na wszystkich partycjach na obu dyskach fizycznych a ósemke maiłem na drugim dysku fizycznym a do tego gdy np utworzyłem folder albo usunąłem z jakiegoś dysku ósemka taka głupia tego nie widziała i pokazywała folder który został usunięty w innym windowsie ze nadal tam jest oczywiście nie dało się go otworzyć bo był skasowany ktoś coś o tym może słyszał ?
piszę o tym na tym forum bo gdzieś czytałem że skończyło się tak że windows do gier a linux do reszty bo win 8 nie wspułpracuje z innymi systemami
pytałem o to na kilku forach bez rezultatu
a tak poza tematem to w ubuntu można odpalić jakieś gry windowsowe? kiedyś próbowałem udało mi się uruchomić windowsowego winampa na linuxie
ale gry mi się nie udało jakieś problemy z directx były za wysokie progi dla mnie jestem tylko amator
Awatar użytkownika
Admc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: co zrobić żeby windows 8 widział zmiany zrobione na dyskach w innych systemach

Post autor: Admc »

Windows 8 ma coś takiego jak "szybki start", w praktyce jest to hibernacja systemu. Należy go wyłączyć.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
obcyy2010
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: co zrobić żeby windows 8 widział zmiany zrobione na dyskach w innych systemach

Post autor: obcyy2010 »

o i to morze by to muszę wyczyścić jakąś partycję i zainstalować ósemkę ponownie na próbę pozostaje jeszcze poszukać jak to wyłączyć
wielkie dzięki za odpowiedz :)

-- 4 kwi 2013, o 12:58 --

no tak to było to teraz wszystko działa prawidłowo
ale ten win 8 brzydki jest normalnie cofają się w rozwoju wyglądają te okienka coś jak w windows 3.1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”