Brak Dźwięku W TV po podłączeniu lapka przez kablel HDMI do TV

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
ziewa21
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04

Brak Dźwięku W TV po podłączeniu lapka przez kablel HDMI do TV

Post autor: ziewa21 »

WitaM:)
Wczoraj przesiadłem się na 13.04 z win7 dodam że to mój pierwszy linuX na którym chcę teraz pracować bo jest WoW Windows już Umarł dla mnie po tym otrzymałem od Ubuntu :P Jednak mam pewien problem i mam nadzieje ze pomożecie :P
Podczas gdy podłączam Lapka do Tv przez kabel HDMI mam pewne problemy :
Dźwięk wychodzi tylko z Lapka a nie z Tv sprawdzałem ustawienia dźwięku zmieniałem je z Głośników (wbudowany dźwięk ) na Wyjście cyfrowe(S/PDIF) i nic dalej to samo:/
A drugi problem polega na tym ze podczas próby włączenia programu XBMC (Lapek podłączony przez HDMI do tv ) na laptopie wszystko chodzi OK a na TV widze tylko pulpit Ubuntu gdy na laptopie wszytko śmiga idealnie :/
Domyślam się ze problem tkwi w karcie Graficznej a Ta to pewnie Integra z Muzyką ale pewności nie mam bo nie jestem dobry w te klocki :/ a nazwa tej karty to ATI RADEON HD 3470 .
Proszę was bardzo o pomoc !!:)

-- 15 maja 2013, o 19:01 --

Witam ponownie :) Niewiem jak ale udalo mi sie rozwiazac problem z Obrazem i programem XBMC :P jednak nie wiem jak uporac sie z tym Dzwiekiem alby wychodzil z Tv a nie z lapka po podlaczeniu lapka do tv przez kabel Hdmi :/
Prosze was bardzo o pomoc :)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, 23:56 przez ziewa21, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pbrw
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 17.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: HDMI

Post autor: pbrw »

Spróbuj zmienić wyjście dźwięku w samym XBMC. Ja tak zrobiłem i działa idealnie. Dźwięk z innych aplikacji gra na głośnikach a z XBMC na TV.
ziewa21
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04

Re: HDMI

Post autor: ziewa21 »

pbrw pisze:Spróbuj zmienić wyjście dźwięku w samym XBMC. Ja tak zrobiłem i działa idealnie. Dźwięk z innych aplikacji gra na głośnikach a z XBMC na TV.
Zrobiłem tak jak zalecałeś i nic :/:/ lipa :/ Może podasz w poście albo na priv jak ty masz to tam ustawione w Xbmc bo może ja robie jakieś błędy :/:/:/ jestem zielony w te klocki wiec to możliwe:P

Pozdro....

-- 16 maja 2013, o 15:06 --

Ciągle lipa:/:/
DeJoker
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Brak Dźwięku W TV po podłączeniu lapka przez kablel HDMI do TV

Post autor: DeJoker »

Skoro podlaczasz tv kablem hdmi, to jak chcesz dzwiek po spdif?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”