Karta na chipsecie: Realtek RTL2832 (DVB-T)
Próbując przeszukać programy w Kaffeine wyświetla mi informację następującą: "Nie znaleziono odpowiedniego urządzenia." (źródło ustawiłem na automatyczne przeszukiwanie)
W MeTV ustawiłem tryb skanowania automatycznego oraz wybrałem kraj Włochy (a później próbowałem Niemcy) - bez rezultatu - MeTV nie odnalazł żadnych kanałów.
Jak wyszukać kanały?
NotOnlyTVTunerLV5TDELUXE-Kaffeine oraz MeTV nie znajduje żadnych kanałów
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: NotOnlyTVTunerLV5TDELUXE-Kaffeine oraz MeTV nie znajduje żadnych kanałów
Witam.
Sterowniki do obsługi karty powinny być już w ubuntu. Podłącz kartę i zobacz, co pokazuje dmesg. Najprawdopodobniej będzie brakowało firmwaru, Doinstaluj pakiet linux-firmware-nonfree i ponów próbę. Jeżeli chodzi o program do obsługi proponuje xbmc+tvheadend. Kaffeine nie wyszukuje kanałów w HD, natomiast me-tv bardzo wolno przełącza kanały i lubi się zawieszać.
Sterowniki do obsługi karty powinny być już w ubuntu. Podłącz kartę i zobacz, co pokazuje dmesg. Najprawdopodobniej będzie brakowało firmwaru, Doinstaluj pakiet linux-firmware-nonfree i ponów próbę. Jeżeli chodzi o program do obsługi proponuje xbmc+tvheadend. Kaffeine nie wyszukuje kanałów w HD, natomiast me-tv bardzo wolno przełącza kanały i lubi się zawieszać.