Witam,
niedawno kupiłem laptopa ASUS u32u, wszystko jest w porządku, tylko nie świeci mi dioda od WIFI po wciśnięciu Fn+f2, dodam że sama sieć działa. Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Dodam jeszcze tylko że mam Debiana Wheezy z jądrem z serii 3.2, próbowałem też na 3.8. Sterownik to ath9k a karta AR9285. Na Archu wszystko było ok.
-- 15 cze 2013 17:08 --
Po całym dniu przeprowadzania badań na ten temat, ku przestrodze użytkowników którzy również zetkną się z tym problemem publikuję jego rozwiązanie.
Ta dioda od WiFi nie będzie świecić - nie działa to ani na Ubuntu ani na Debianie. Gdzieś w odchłaniach lunchpada ten błąd sobie wisi i podobno miał zostać naprawiony w jądrze 3.9-0.2 ale najwyraźniej nie został, za to dioda świetnie pali się w Archu z jądem 3.9.5 (czy coś około tego). Problem nie występuje tylko na moim laptopie, lecz również na tym samym modelu posiadanym przez mojego kolegę, więc pozostaje tylko czekać, albo samemu napisać jakiegoś patcha.
Temat można zamknąć.
[SOLVED] Asus u32u nie świeci dioda WIFI
- adam_da_gr8
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt: