[Alsa] Basy znikają przy zmianie strumienia.

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
mewtwo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

[Alsa] Basy znikają przy zmianie strumienia.

Post autor: mewtwo »

Witam.
Nowa karta muzyczna 5.1 firmy SWEEX, głośniki 5.1 TRUST, Ubuntu 13.04, problem występował też na 12.10. Przeglądałem inne tematy i strony internetowe, NIE jest to problem Totema, lecz całego systemu.
Konfiguracja domyślnym, graficznym mikserem ustawiona na prawidłową kartę, ustawione 5.1. Gdy włączam jednak jakąś piosenkę (niezależnie czy to Totem, FireFox czy choćby Pidgin (komunikaty), czyli uruchamiam nowy strumień dźwiękowy) basów nie słychać (lecz słychać wszystkie 5 głośników). Mogę jednak w trakcie odtwarzania strumienia przejść w ustawieniach na jakąś inną opcję i wrócić na 5.1, i wtedy działa... dopóki nie pojawi się nowy strumień. Problem powoli zaczyna robić się uciążliwy, a nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. W pseudograficznym pakiecie alsamixer nie znalazłem żadnej opcji zarządzającej subwooferem.

Problem nie występuje na winzgrozie.
Ktoś ma jakiś pomysł?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”