Bear7 zaraz każe mi zmienić tytuł, a ja nie wiem na jaki... bo po prostu nie wiem, co się stało. Ale zacznę od początku.
Pewna strona prosiła o wyłączenie AdBlocka, to jej wyłączyłam, ale dalej nie działała, więc wyłączyłam całkiem, a potem zapomniałam włączyć. I na nowo otwartej stronie bach! reklama po... francusku, bo byłam we Francji. No i się zaczęło, że nas śledzą, że sobie nie życzę, zmienić IP itd. Zainstalowałam dodatki proxy do ff, ale potem zaczęłam się zastanawiać, czy łączenie się z bankiem przez zwykłe proxy jest bezpieczne?
I dochodzę do sedna: siedziałam sobie i grzebałam w sieci informacji o bezpieczeństwie danych, anonimacie w sieci, m.in. pamiętam zainstalowałam NoScript. W pewnym momencie coś mi się zmieniło, ale nie zwróciłam na to od razu uwagi, a mianowicie dash zmienił przeźroczystość i wielkość ikon. Jak trochę ze mnie szał opadł, to w końcu się zainteresowałam: zniknął mi pulpit - tapeta, ikony, nic, czarno, poza dashem i zwolnione reakcje tegoż. Linuksowych "trzech króli" dało radę, po przelogowaniu wszystko wróciło do normy, ale zastanawiam się, co się stało? Czy to jakiś wirus??? (Normanie to jestem normalna, ale czasem mam napady

Jestem ciekawa Waszych opinii, pozdrawiam wszystkich!