Jak uruchomić gry ze Steama z Windowsa na Linux Ubuntu 13.04
-
- Sędziwy Jeż
Jak uruchomić gry ze Steama z Windowsa na Linux Ubuntu 13.04
Witam posiadam klucz do gry Dead Island ale jak wiadomo działa tylko na Windowsa ale sprawdziłem przez Wine i działa podobno i moje pytanie jest takie jak uruchomić Dead Island przez Steama nie mogłem znalesc na goglach
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Jak uruchomić gry ze Steama z Windowsa na Linux Ubuntu 13.04
Może instalacja Steama na Windows przez wine pomoże?
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
-
- Sędziwy Jeż
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Jak uruchomić gry ze Steama z Windowsa na Linux Ubuntu 13.04
Zainstaluj steama przez playonlinux ustawiasz w palyonlinuxie żeby odpalał steama na najnowszym (ściągasz w palayonlinuxie wine przez opcję zarządzanie wersjami Wine) Wine 1.7.8 (Gdy zainstalujesz steama zaznaczasz go lewym przyciskiem myszy w okienku playonlinux i dajesz opcję konfiguruj wyskoczy okinko i tam wybierasz wersję wine.
Następnie uruchamiasz steama logujesz się na niego ściągasz grę i odpalasz.Uwaga : Ściągnij najnowszą wersję playonlinux gdyż instalację steama będziesz miał prawie z automatu po prostu w wyszukiwarce playonlinuxa wyszukujesz steam i następnie przez dostępny kreator instalujesz.
Następnie uruchamiasz steama logujesz się na niego ściągasz grę i odpalasz.Uwaga : Ściągnij najnowszą wersję playonlinux gdyż instalację steama będziesz miał prawie z automatu po prostu w wyszukiwarce playonlinuxa wyszukujesz steam i następnie przez dostępny kreator instalujesz.