Jak usunąć jedez z doków (Cairo-Dock)

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
arsim
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Jak usunąć jedez z doków (Cairo-Dock)

Post autor: arsim »

Witam. Mam świeżo zainstalowane Kubuntu 13.04. Doinstalowałem Cairo-Dock, które uruchamia się automatycznie podczas startu. Zamiast jednego doku pojawiły mi się trzy nałożone na siebie. Jak usunąć te dwa zbędne?
Awatar użytkownika
xxx666xxx
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Jak usunąć jedez z doków (Cairo-Dock)

Post autor: xxx666xxx »

Sprawdź w jakimś menadżerze uruchamianych programów przy starcie ( nie wiem jak to jest w KDE ) ile masz wpisów Cairo-Dock ew. może to być ogólny problem wszystkich wersji Ubuntu 13.04 tak jak z Kadu w panelu , że po uruchomieniu jednego programu mimo to są 3 lub 4 ikony w panelu ( zobacz wątek : viewtopic.php?f=132&t=166894 ) To jakiś problem wyświetlania jest .
Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.
Awatar użytkownika
arsim
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Jak usunąć jedez z doków (Cairo-Dock)

Post autor: arsim »

Faktycznie jest trzy razy uruchomiony. Z Kadu nie miałem nigdy problemów (począwszy od wersji 7.10 z Gnome), natomiast Cairo udało mi się bezbłędnie uruchomić swego czasu tylko na 8.04 + Gnome, inne wersje też miewały problemy. Może problemem jest dość słaba karta grafiki. Odinstalowałem Cairo, a zainstalowałem ,,lżejsze" Docky, które działa bez zarzutu. Można powiedzieć, że problem przestał istnieć ;) Ciekawi mnie tylko czy jest w Cairo opcja usunięcia docku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”