Ciekawe bundle od Origin m.in. BF3

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Ciekawe bundle od Origin m.in. BF3

Post autor: igotit4free »

Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Awatar użytkownika
syskozor
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Re: Ciekawe bundle od Origin m.in. BF3

Post autor: syskozor »

Na pewno pogram we wszystkie gry na Linuksie ;)
openSUSE 13.1
sysek@jabbim.pl
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Ogromna większość użytkowników ma co najmniej dwa systemy w tym Windows, więc uznałem że warto o tym wspomnieć choćby tutaj. Paczka interesująca, szkoda żeby przeszła bez echa.
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: Shimmy »

I wszystkie idee Humbla zostały zeszmacone.. :P
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Cóż, ideały ... do garnka się tego nie włoży. :tes:
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

igotit4free pisze:Cóż, ideały ... do garnka się tego nie włoży. :tes:
Upierałbym się jednak, że bracia Rosen mają włożyć co do garnka ale jak to mawiają, nigdy nie za wiele :P
Rozczarowałem się samą postawą organizatorów, która już od dawna była na równi pochyłej. O ile THQ mogłem zaakceptować z grymasem (tak, też wziąłem udział) to wystawianie gier Electronic Arts przez te same osoby, które jeszcze dwa lata temu ogłaszały się jako bohaterzy walczący z ta komercyjną machiną zła, trochę kłuje w oczy a przede wszystkim śmieszy.

Panie David, gdzie Pan masz te swoje ideę teraz? Gdzie są te Twoje "na zawsze niezależne", gdzie jest to promowanie gier niskobudżetowych? Ludzie docenili i rozpromowali ideę, które po zdobyciu opłacalności zaczęły się puszczać na prawo i lewo, robiąc z hojnych dotujących (wspierających ze względu na taki a nie inny charakter) osłów.

Komentuję tylko to co widzę i nie zamierzam tupać nóżką bo sam korzystam i będę korzystał - póki będzie się opłacać. Czysty zysk, zero sentymentów i cieszenia gęby ideami. Dają tak tanio to biorę, niezależnie czy będę grał czy też nie - klucze się odsprzeda. A, że po raz kolejny wygrała chciwość to inna sprawa.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Tylko krowa nie zmienia poglądów, w zbożnym celu można trzymać sztamę choćby z samym szatanem. ;-) Zauważ, że bundle jest pod auspicjami Czerwonego Krzyża i innych organizacji humanitarnych, jeśli tak zdecydujesz, to EA nie dostanie ani centa. W tej sytuacji wytykanie tego co kiedyś tam zostało w innym zupełnie kontekście powiedziane jest trochę nie na miejscu.
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: makson »

A ja patrząc z równie pragmatycznym podejściem jak igotit4free, czyli:
1) Nie ma Windowsa, więc bez sensu żebym kupował gry na ten system.
2) I tak nie kupię żadnego programu z DRM - obraża mnie jak sprzedawca traktuje mnie jak złodzieja.
3) Gry od EA są tak gówniane, że nawet za darmo nie są warte swojej ceny.
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

No jak nie masz Windowsa, to ewidentnie nie jesteś targetem tego bundla. Dziwi mnie przy tym twoja ocena jego wartości, jednak BF3 i Simsy z DLC to hity pierwszej wielkości ...
PS.
Plotka mówi, że w przyszłym tygodniu do zestawu dojdzie bonus: C&C RA3-Uprising, Bulletstorm i Bulletstorm DE, MoH Airborne oraz Dead Space 2.
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

igotit4free pisze:No jak nie masz Windowsa, to ewidentnie nie jesteś targetem tego bundla. Dziwi mnie przy tym twoja ocena jego wartości, jednak BF3 i Simsy z DLC to hity pierwszej wielkości ...
No to faktycznie widzę, że miliony wydawane przez EA na marketing nie poszły w las, skoro bezmyślna strzelanka jak miliony innych oraz symulator wynoszenia śmieci i rozmowy z ludźmi to "hity pierwszej wielkości".
igotit4free pisze:PS.
Plotka mówi, że w przyszłym tygodniu do zestawu dojdzie bonus: C&C RA3-Uprising, Bulletstorm i Bulletstorm DE, MoH Airborne oraz Dead Space 2.
Czyli kolejne bezmyślne strzelanki niczym nie różniące się od swoich milionów poprzedników... (Wiem że C&C to tutaj jakaś odmiana, cóż EA tego nie wymyśliło, kupili prawa i studio oryginalnego twórcy, a następnie je zamknęli i pod nazwą C&C zaczęli wydawać swoje gnioty).

P.S. Jakie EA jest każdy widzi. Jak kupujcie gry z powodu nakładu marketingowego na nie wydawanego to kupujcie:
http://kwejk.pl/obrazek/1754125/fani-ea.html
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: bear7 »

makson pisze: No to faktycznie widzę, że miliony wydawane przez EA na marketing nie poszły w las, skoro bezmyślna strzelanka jak miliony innych oraz symulator wynoszenia śmieci i rozmowy z ludźmi to "hity pierwszej wielkości".
(...)
Czyli kolejne bezmyślne strzelanki niczym nie różniące się od swoich milionów poprzedników... (Wiem że C&C to tutaj jakaś odmiana, cóż EA tego nie wymyśliło, kupili prawa i studio oryginalnego twórcy, a następnie je zamknęli i pod nazwą C&C zaczęli wydawać swoje gnioty).
Jak nic nie dają, to jest źle. Jak już coś dają, to jest jeszcze gorzej. Makson przypominasz teraz takiego typowego onetowego hejtera, któremu nie da się dogodzić. O gustach się nie dyskutuje. Jednemu będzie się podobał różowy rowerek, a drugiemu nie. No ale nie trzeba od razu rzygać na jego widok.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

@ makson: Poczytaj opinie na forach, panuje raczej jednomyślna ocena iż jest to bundle wszechczasów. Cóż, o gustach się nie dyskutuje, zastanawia jedynie twoja malkontencka postawa, faktycznie pachnie mi to hejterstwem. :twisted:
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

Chyba coś przegapiłem... Jeszcze raz, co oni "dają" użytkownikom Ubuntu? Przecież tego nie ma co nawet przez wine próbować, bo wszystko jest zDRMowane do Windowsowego Steam i Origin.

Ja wcale nie narzekam na ceny. Powiem więcej, jestem w stanie sporo wydać na ambitną rozgrywkę. Niedawno zamówiłem sobie Pre-order Dominions 4 za ponad 20 euro. Po prostu gry EA bez względu na cenę na każdym kroku ubliżają mojej inteligencji, więc serdecznie dziękuję, ale nie ma za co.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: bear7 »

makson pisze:Chyba coś przegapiłem... Jeszcze raz, co oni "dają" użytkownikom Ubuntu?
Nie przegapiłeś, a dodałeś coś od siebie. W tym momencie nie rozchodzi się o to, co EA teraz daje użytkownikowi Ubuntu, a co daje ta promocja graczom. Ja wiem, że forum jest poświęcone Ubuntu i użytkownikom Ubuntu, ale nie oszukujmy się, spora liczba ma tzw. dual-boot i jednym z powodów, dla których mają tego Windowsa, są gry - o tym właśnie napisał igotit4free:
igotit4free pisze:Ogromna większość użytkowników ma co najmniej dwa systemy w tym Windows, więc uznałem że warto o tym wspomnieć choćby tutaj. Paczka interesująca, szkoda żeby przeszła bez echa.
Tytuł wątku jest Ciekawe bundle od Origin m.in. BF3, a sam wątek jest w Pogaduchach, czyli na neutralnym terenie. Jakby tytuł wątku był Ciekawe bundle pod Linuksa od Origin m.in. BF3, to wówczas umieszczony byłyby w dziale Gry Linuksowe.
makson pisze: Po prostu gry EA bez względu na cenę na każdym kroku ubliżają mojej inteligencji, więc serdecznie dziękuję, ale nie ma za co.
Z tym też trochę wyluzuj, bo zaraz wywołasz kolejną burzę, że fanów gier EA uważasz za inteligentnych inaczej ;-) .
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

@ makson: Niczego nie przegapiłeś, wątek jest tu gdzie jest i w kształcie w jakim jest dlatego, że ma charakter ogólny i informacyjny. Możemy tu rozmawiać o policyjnych radarach albo ustawie hazardowej, więc wolno chyba wspomnieć o ciekawej okazji związanej z elektroniczną rozrywką? Przykro mi że ty z tej okazji nie możesz skorzystać, ale to twój wybór.
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

igotit4free pisze:@ makson: Poczytaj opinie na forach, panuje raczej jednomyślna ocena iż jest to bundle wszechczasów. Cóż, o gustach się nie dyskutuje, zastanawia jedynie twoja malkontencka postawa, faktycznie pachnie mi to hejterstwem. :twisted:
W tej chwili próbujesz porównać Lady Gagę czy inne celebrytki do czegoś co ma jakąkolwiek wartość. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, dlatego też demokracja to idiotyzm.

Electronic Arts już od dawna wciska nam g... w pudełku a że ma renomę to inna sprawa. Ja tej popularności nie neguję, ale w ostatnią rzeczą jaką bym się kierował w ocenie paczki to opinie gimnazjalistów z jakiś for internetowych. Dla Ciebie to są może gry życia, gratuluję ambicji, ale dla mnie jak i wielu innych osób nie bardzo. Nie wiem do czego zmierza ta dyskusja, poza tym, że fakt - patrząc na ceny to najlepsze Humble jakie było - ale jakościowo bardziej przemawia do mnie wykonana z sercem Botanicula niż kolejny gniot opakowany efektami z kilkugodzinnym gameplayem.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Shimmy pisze:
igotit4free pisze:@ makson: Poczytaj opinie na forach, panuje raczej jednomyślna ocena iż jest to bundle wszechczasów. Cóż, o gustach się nie dyskutuje, zastanawia jedynie twoja malkontencka postawa, faktycznie pachnie mi to hejterstwem. :twisted:
W tej chwili próbujesz porównać Lady Gagę czy inne celebrytki do czegoś co ma jakąkolwiek wartość. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, dlatego też demokracja to idiotyzm.

Electronic Arts już od dawna wciska nam g... w pudełku a że ma renomę to inna sprawa. Ja tej popularności nie neguję, ale w ostatnią rzeczą jaką bym się kierował w ocenie paczki to opinie gimnazjalistów z jakiś for internetowych. Dla Ciebie to są może gry życia, gratuluję ambicji, ale dla mnie jak i wielu innych osób nie bardzo. Nie wiem do czego zmierza ta dyskusja, poza tym, że fakt - patrząc na ceny to najlepsze Humble jakie było - ale jakościowo bardziej przemawia do mnie wykonana z sercem Botanicula niż kolejny gniot opakowany efektami z kilkugodzinnym gameplayem.
Słuchaj, gier które mają "wartość", takich które są przełomowe, rewolucyjne i wyznaczają trendy na lata jest jak dotąd kilka. Dosłownie kilka. Reszta to lepsze lub gorsze klony, zapożyczenia i ordynarne plagiaty. W żadnym przypadku nie twierdzę, że BF3 albo Simsy się do tej czołówki zaliczają. Stwierdzam fakt: społeczność graczy dostała prezent, za równowartość dwóch paczek podłych fajek, albo biletu do kina letniego, albo 3 kilo malin jeśli wolisz dostajemy paczkę +8 gier. Przy czym jest to na dobrą sprawę akcja charytatywna, bo zyski idą na cele humanitarne. Zwisa mi i powiewa, czy są to gry EA czy Kazka&Mietka. Lata mi to. Czytałem recenzje stukrotnie gorszych gniotów wydanych na Linuksa i achom i ochom nie było końca. Domyślam się, że jakby to nieszczęsne BF3 było dla Linuksa, to byłoby OK, miałoby fantastyczną grafikę, słaby ale do przyjęcia single, niezły co-op i multi a do tego udaną fizykę interakcji z otoczeniem. I super, i czekamy na więcej ... ale jest pod Windę, więc jest cyt. "gówniane" i "ubliża inteligencji".

Organicznie nie cierpię kibolstwa i niskich lotów pseudoideologii, a odpowiadając na twoje pytanie chyba w tą stronę zmierza ta dyskusja ...
Ja jestem otwarty, biorę z życia to co najlepsze i dotyczy to także komputerów. Nie mam zamiaru udawać, że Windows nie istnieje, albo że jest złem wcielonym. Ma swoje wady i zalety, podobnie jak Linuksy. Informuję o taniej paczce gier, i nie są to moje "gry życia", tylko kilkadziesiąt godzin niskich lotów rozrywki. Tak się składa, że są to gry pod M$, innym razem będzie to (mam nadzieję) paczka wieloplatformowa, jak to już w przeszłości bywało. Jak komuś nie pasuje, niech czyta Wergilusza w oryginale albo ćwiczy grę na skrzypcach.
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Ale ja tu nie reprezentuje żadnych Stallmanowskich idei, mi to wsio czy ktoś używa Linuksa, Windowsa, nie zaprzeczam istnieniu produktów Microsoftu i nie traktuję ich jako zła wcielonego. Ba, w obu widze zalety i wady. Od początku nawiązuje tylko do upadłych idei Humbli a sama paczka - cenowa bomba, o czym już wspominałem. Mamy sporo warte gierki za śmiesznie niskie pieniądze, jest okazja by się obkupić oszczedzając trochę grosza a jakościowo to już zależy od gustu. Czy by to były gry na amigę, mac czy commodore - jest kompletnie mi to obojętne. I zanim się doczepisz, że uwziąłem sie kolejnej ideologii - to po prostu śmieszne, że firma która pewnymi pomysłami dotarła na ten szlak, coraz bardziej się ich wypiera gdy poczuła oddech kilku milionów kupujących. Ale to ani nie pierwsza ani nie ostatnia instytucja.

I tak dla Twojej wiadomości, Humble zakupiłem już wczoraj wydając zaległe 20$ na paypalu. Po co? Bo to niezła okazja a gry może komuś sprezentuję. Myślę, że na tym moglibyśmy zakończyć, choć i tak wylądujemy w purgatorach.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

No i w porządku, do tego się to sprowadza i dlatego o tym napisałem, pasuje to kupuję, nie pasuje to omijam szerokim łukiem.
Awatar użytkownika
makson
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

igotit4free pisze:Przykro mi że ty z tej okazji nie możesz skorzystać, ale to twój wybór.
he, he, nie przejmuj się tak bardzo, nic nie tracę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”