Instalacja Ubuntu 13.04 i Windows 8 na Samsungu NP530U3C.

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
fador88
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Instalacja Ubuntu 13.04 i Windows 8 na Samsungu NP530U3C.

Post autor: fador88 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam problem z instalacją Ubuntu 13.04 obok Windowsa 8. Problem polega na botoowaniu obu systemów. Instalowałem całość według tej instrukcji:
http://www.linuxbsdos.com/2012/11/05/du ... -hardware/

Wszytko pięknie ładnie tylko zamiast menu bootowalnego takiego jak pod koniec tego poradnika wyskakuje mi standardowe dosowskie menu przed ładowaniem Windowsa i mam do wyboru Windows i Ubuntu. Windows odpala normalnie a Ubuntu wyskakują errory. Jak zmienię w Biosie(UEFI) w Boot Priority żeby pierwszy startował z Ubuntu to Ubutnu odpala się normalnie. Jak ugryźć ten temat żeby tworząc menu wybierania systemu w windowsie odpalał się system którego wskażę. Jeśli mam porobić screeny z ustawienia Biosa czy też błędów które wywala ubuntu podczas staru przy wyborze systemu do piszcie i porobię. Bardzo zależy mi na obu systemach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”