Brak Internetu - TP-LINK TL-WN722N

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
daro90
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Brak Internetu - TP-LINK TL-WN722N

Post autor: daro90 »

Witam serdecznie. Mam problem z połączeniem z siecią bezprzewodową za pomocą w/w karty sieciowej na usb. W Ubuntu karta jest wykrywana (Bus 002 Device 004: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc. AR9271 802.11n), zapala się zielone światełko na karcie (czasem mruga) nawet łączy się z Internetem, jednak nie ma żadnego przesyłu danych (kB/s) = brak neta :cry:

Dla porównania odpinam kartę i łącze się poprzez wbudowaną antene wifi w laptopie i wszystko działa, jednak nie mogę przeglądać Internetu za pomocą tego TP-LINKa (szczególnie że ma mocniejszą antenę zewnętrzną przydałoby się to zrobić).

Proszę o podpowiedzi, może uda nam się jakoś rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 sie 2013, 23:48 przez daro90, łącznie zmieniany 1 raz.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: Problem z połączeniem poprzez TP-LINK TL-WN722N

Post autor: bear7 »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jak już uporasz się z tytułem wątku, to zaglądnij do tego wątku po instrukcje, a o rezultatach poinformuj w swoim wątku.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
daro90
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: Brak Internetu - TP-LINK TL-WN722N

Post autor: daro90 »

Dzięki, zapoznałem się(kilka razy wcześniej) jednak u mnie jest specyficzna sytuacja gdzie ubu widzi kartę (ładuje sterownik), łączy się - mam nazwę sieci itp. tylko mam brak jakiegokolwiek przesyłu danych w obie strony. Szkoda mi zostawiać tę kartę bo ma bardziej sensowny zasięg niż antenka wbudowana w laptopie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”